@samko,i ja sam za proizvodnju na zemlji i da se jede hrvatsko,oprosti ako sam te možda uvredio sa svojim postom,nije bila namjera i kako kažeš,ako uzmemo njihovu staru tehnologiju,još čemo više kaskati.
@temptacion,znam raditi probne vrste za jednog poznanika,direktora jedne sjemenske kuće.Jedne sam godine sadio sortu Fruty,nema je u Hrvatskoj,LSL,bila je toliko čvrsta da se kod pada ne bi previše oštetila.A okus te zrele rajčice je bio dobar, ta čvrstoča vanjske opne uopče ne utječe na okus.Ostajem kod toga da su sami proizvođači ti koji utječu na okus svog proizvoda.Ako pogodiš sortu rajčice kojoj odgovara tvoj teren ili tvoj način uzgoja,imaš finu slatku rajčicu i tu ne trebaš ništa kemijati.Moj prvi Jeremy je bila katastrofa,kiseli,zelen,bijele žile,druge godine kada sam promjenio način uzgoja,bila je super.A Jeremy je bio LSL,slali smo ga u Rijeku za jedno dijete koje je bilo oboljelo o leukemije a volio je rajčicu ali ju nije smio jesti osim nekoliko sorta koje su imale niži sastav nečeg,zaboravio sam šta( i žuta rajčica to nema).Prestanimo mješati rajčicu za veleprodaju i maloprodaju,sorte sa tima nemaju ništa.Šta se tiče te rasprave,ja sa njom završavam.LP