• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Proizvodnja rajčice

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,413
To je od vilmorina rajčica a mislim da je nema kod nas na sortnoj listi.

Ne znam koliko si od granice? Jedino da ti neko kupi iz Srbije.

Ali ja se osobno ne bih opterećivao previše sortom ipak ima tomsk, bobcat, linda. To su sve dokazano dobri hibridi. Najbitnije je dobro odraditi i imati sreće da bude lijepo vrijeme.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Dalmatinka

Novi član
Tu od
11 Svi 2020
Poruka
3
Molim vas za pomoć. Uzgojila sam paradajz iz vlastitog sjemena i oko 150 flanci posadila u zemlju. Ne znam kako,ali sam napravila pogrešnu koncentraciju Cuprablau Z(stavila sam 300 g na 10 l vode). Paradajz raste i dalje, nije ni blizu cvijeta,jer je tek prošlog tjedna presadene, ali me zanima ima li i kakvih sretnih posljedica za biljku i u konačnici plod. Istim sredstvom prskanja je i kupina,te kupusnjače u vrtu (sve prije cvatnje). Hvala unaprijed na pomoći.
 

Ante2

Član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
161
Dali do razvoja plamenjace moze doci pri jutarnjim rosama temp od 12C do 15C?
Rosa mi se zadrzi od 5 do 8h ujutro, dakle 3 sata vlazenja lista?
Pojavili su mi se simptomi i na kumpiru i rajcici nalik na plamenjacu a kisa nije bilo.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Može jer ja sa time imam problema u vinogradima, čim je prosjek dnevne temp iznad 10 stupnjeva i vlage ima peronospora radi svoje, pogotovo ako nema nikakve zaštite
Te dve kulture nebi trebale bit jedna do druge.
 

Ante2

Član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
161
Nasao sam pdf na engleskom koji objasnjava razvoj te raspon temp u kojem se pojavljuje plamenjaca, evo ako nekog zanima moze si skinut, na trazilicu upisat TOMATO LATE BLIGHT W. H. Ridings and S. A. Alfieri, Jr.
Kumpiri su zasadeni kod susjeda i kod mene tako da je tesko to odvojiti kad svako sadi pokraj.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,031
Polyram koristim za preventivno, ridomil profilux,forum star koristim za kurativno, ubiti koristim iste preparate koje i za vinograde istu mješavinu, ono šta mi ostane u atomizeru nakon špricanja vinograda potrošim na pomidore
 

Bozek

Član
Tu od
31 Pro 2018
Poruka
55
Imam nekoliko pitanja za iskusnije uzgajivače jer smo novi u svemu tome, zasadili smo različite vrste hibridne rajčice i paprike u velikim plastenicima i trenutno hranimo polifeedom jedanput tjedno, a naš plan je započeti s novalonom kroz cisterne za vodu za 2 -3 tjedna. Mislili smo kupiti bumbare kroz tvrtku zeleni hit zbog poliranje biljaka.

Zanima me imate li kakav savjet za početnika u vezi tretmana bolesti i gdje prodavati povrće i po kojim cijenama. Nazvao sam neke kupce na veliko, ali interes je slab za rajčicu i papriku.

Ovo nam je prva sezona, tako da nemamo pojma o cijenama i prodajnim kanalima
 

DamirCokic

Novi član
Tu od
7 Svi 2020
Poruka
6
Zna li neko kako se zove sorta paradajza koji, u normalnom stanju, ima u potpunosti ljubicasto lisce?
 

fico

Član
Tu od
21 Velj 2012
Poruka
44
da ovo je nakon špricanja , prvo sam imao 3 zaražene biljke sad ih je vec 8.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh