• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Proizvodnja rajčice

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
156
koje vodotopivo gnjoivo vam se pokazalo dobro i cjenovno prihvatljivo,ja sam do sad koristio novalon oko 65 eura 25 kg.ali mislim da cu početi uzimati toru pakiranje od 10 kg.oko 20 eur,a potpuno indetičan sastav kao novalon...znači za 4-5 eura manje dobijem 5 kg više...imam 2500 sadnica

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,758
Ja sam do sada u voćnjaku i u bašči koristio yara kristalon... I nisam baš bio zadovoljan.

Sad sam uzeo neko od bio plantella...

S torom sam čuo od ljudi da su zadovoljni.

Koristio sam i ponovit gel 20-20-20 + microelementi I isto mi je OK

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
156
čuo sam za gel gnjoiva ali nisam radio s njima ne znam koja je točno razlika,bas sam gledao od Fito prometa neki gel Grogreen vegetative prema opisu proizvoda ispada da gela ide manje nego vodotopivog...npr.za ovaj piše 5-10 kg/ha što je puno manje nego novalon pa sam nekeko skeptičan...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
912
Može pitanje u vezi rajčice Grande i Rio Grande. Šljivar.
Ništa profi ,sjeme kupljeno u običnoj trgovini.
A ja gotovo pa amater....
Dakle uzeo sam to sjeme jer mi se svidio plod, a navodno to je "industrijska sorta" pa ne treba kolac niti se kidaju zaperci.
Posadio ga na otvorenom na crnoj foliji,sad je nekih 30 cm visine, sadio po dva u paru, i več je pravi grm.
A što sada dalje???

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
912
Znaći ništa zaperci , kolci ,pinciranje( ili kako se več kaže kod rajčice)?
Koliko i kad bi se trebalo prskati?
Koliko otprilike može dati jedna biljka ploda?
Imam i volovsko srce, njih sam pokolčio, kod njih mi nije jasno, znam što su zaperci,( rastu pod listom) ,ali on kao da odjednom ima dvije provodnice, nije zaperak ali kao dvije grane.
Jel se to zakida ili?
Uglavnom posadio sam oko 110 ( x2) mjesta otpriiike( i mislim da sam možda pogriješio to x2) , pola bravo i rio bravo, a pola volovsko,
Kako sad izgleda moglo bi biti odlično , ne bih sad da zabrljam nešto .

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,013
provodnicu od zaperka razlikuješ po cvijetu...na provodnici imaš cvjetnu granu, na zaperku će se dogoditi tek u drugoj etaži zaperka...za šljivare (industrijske) nisam znalac, ali ako želiš ljepše plodove, ukloni zaperke...samo ne previsoko, da mu ne ubiješ provodnicu, kod njih je to baš zeknuto...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,758
Ja lani nisam micao zapreke. Bilo je preko 4kg po sadnici. Možda čak i 5.

Kolce sam imao, a za prskanje si Pogledaj kalendar prskanja od neke firme ili Pogledaj tu na temi. Ima već 15 puta napisano.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
912
provodnicu od zaperka razlikuješ po cvijetu...na provodnici imaš cvjetnu granu, na zaperku će se dogoditi tek u drugoj etaži zaperka...za šljivare (industrijske) nisam znalac, ali ako želiš ljepše plodove, ukloni zaperke...samo ne previsoko, da mu ne ubiješ provodnicu, kod njih je to baš zeknuto...
Pa baš to kažem, zaperak je u peteljci lista, rodna grana je grozd cvjetova, a ovo se jednostavno provodnica račva u obliku slova V ili Y, i obadvije nose cvijet , znači račva se ali ne kod lista

Na vrh