Miladin
Dobro znana faca
- Tu od
- 7 Sij 2011
- Poruka
- 1,264
Ljudi moji počnite raditi kemijsku analizu tla na osnovu koje ćete vršiti osnovnu gnojidbu tla i kasnije prehranu biljnih kutura koje uzgajate. Svake godine uzimam uzorke iz svih plastenika i šaljem u Nizozemsku(Kronion d.o.o.),a sa vanjskih njiva svake tri godine i na osnovu rezultata i preporuka vršim osnovnu gnijdbu i kasnije prehranu vodotopivim gnojivima(kristaloni) i folijarnim gnojivima(Yara-phosyn). Ukratko, analize tla vam uštede više novca nego što možete zamisliti(meni je Yara menadžer, po analizi tla, preporučio tjednu prihranu 30kg/ha - kristalone različitih formulacija u različitim uzgojnim stadijima biljke, 25 kg/ha MgS i 25kg/ha Calcinit svakih desetak dana) i eto već sam uštedio u odnosu na Miladina
PetulaRZ, Neznam dali nam je isti menadžer (Yara đubriva) radio recept đubriva pošto znam da je ovaj menadžer išao i u obilazak u Hrvatsku. Kod mene zemljište nije nešto puno snadbjeveno sa hranivima a preporučene doze su sve ukupnog đubriva znači NPK + CaO +mg dnevno za papriku u punoj berbi 25kg/ha, i za krastavac maksimalna doza 1,2 grama dnevno po struku u punoj berbi. Ovo su doze za plastenike. Meni to izgleda puno ali ja sam to radio do ove godine Ove godine sam smanjio doze za 20%.