Arian.staklenici
Član
- Tu od
- 15 Kol 2011
- Poruka
- 46
Nema slika.
Neće mi upload-at!
Dvije grane:
Uploaded with ImageShack.us
Dvije grane:
Vedrana
Posljednje uređivanje:
Nema slika.
Neznam dali znaš, ali se od ove godine rade i analize zemljišta i kompletne preporuke gnojidbe za različite povrtne i voćne kulture od strane Zelenog hita koje koštaju oko 500 kn, a preporuke se dobiju za tjedan dana!
Ako te zanima primjer gnojidbe mogu ti poslati...
Skupo, ovdje kod mene 260 Kn po analizi
Neznam dali znaš, ali se od ove godine rade i analize zemljišta i kompletne preporuke gnojidbe za različite povrtne i voćne kulture od strane Zelenog hita koje koštaju oko 500 kn, a preporuke se dobiju za tjedan dana!
Ako te zanima primjer gnojidbe mogu ti poslati...
Poljoprivredni fakultet u Osjeku vrši analizu po cjeni od 300 kn Visoko gospodarsko učilište u Križevcima 200 kn podravka koprivnica nisam pitao za cjenu a zeleni hit i kadmo i ostali imaju daleko više cjene za istu stvar.
Evo kada smo već krenuli o analizama tla, za prijatelje (ali ovdje govorim o pravim prijateljima; znači nejde baš za svakog), analiza u Megalab laboratoriju, bivši Phosyn u Engleskoj je:
- pH
- organska tvar
- Ukupni N
- Fosfor (P)
- Kalij (K)
- Magnezij (Mg)
- Kalcij (Ca)
- Sumpor (S)
- Bor (B)
- Željezo (Fe)
- Mangan (Mn)
- Cink (Zn)
- Bakar (Cu)
- Molibden (Mo)
- Elektroprovodljivost (EC)
- Kationski kapacitet tla (CSC)
Ukupno: 16 parametara
Cijena (ali uz gornju napomenu): 520,00 kn (redovna cijena je nešto veća! I naravno, vrijedi onda za sve. Bez diskriminacije!!!!)
Uključeno: Rezultati analize, preporuka i naljepnica i moja vizitka
Nije stvar u cijeni nego o samoj analizi i preporuci gnojidbe kroz cjelu vegetaciji! Pogledaj analizu iz Osijeka koja je samo na makro elemente (n min),ph i ako daju preporuke onda je na osnovi kompletnog iznosenja hranjiva kroz vegetaciju, a ne po fenofazama razvoja, a to je vrlo razlika!
Iz osjeka dobiješ ono što tražiš ako nisi tražio nećeš ni dobiti u tome je razlika.
Bez naljepnice i vzitke, 300,00 kn. Ipak su naljepnica i vizitka trobojni tisak, a to košta.... ha,haA pošto je bez naljepnice i vizitke ??
Križevci za 200 kuna nude analizu na N, P, K, Ph, karbonate i humus, te preporuku. Ako želiš analizu kakvu radi Zeleni Hit, jednako košta.
Ako ja ne uspijem 100% ocistiti tu povrsinu od ostataka korova,postoji li mogucnost da se taj korov aktivira na proljece i sjebe mi sve u plasteniku na proljece??????
Ako je vas odgovor DA,onda mi recite koji bi trebao i da li bi sad trebao prije sadnje pomenute kulture,to zemljiste tretirati sa nekim zemljisnjim HERBICIDOM ?????
---------------------------UNAPRIJED HVALA-----------------------------
Postovani auditorijume !
Poceo sam sa ostvarivanjem svog zacrtanog plana jos od marta mjeseca ove godine a to je da se ozbiljnije pozabavim plastenickim uzgojem povrca !
Nakon sto sam izvrsio experimentalnu sadnju rajcice hybrid tipa Melody FX-1,15.03.2011 u inprovizovanom plasteniku,mogu da vam kazem,da sam djelimicno uz vasu i Google pomoc:supz:,uspio prizvesti veoma kvalitetnu rajcicu
(8-10 kg po sadnici) !!!!
Ali ,avaj:?sad nastaju prave glavobolje !?
Podstaknut tim pocetnickim uspjesima,rijesio sam da kupim profi plastenik
2x100m2,i da se pripremam za jesenju sjetvu zelene salate,spinata i mladog luka
-Za vodica kroz sve to,uzeo sam scriptu od poljoprivrednog fakulteta Osijek !
izvrsio sam i fizicku i hemijsku propremu zemljista za te buduce plastenike ali,nakon sto sam uzorao ledinu,koja nije obradjivana nekih 5 godina,istu sam potanjirao a zatim i izfrezao sa traktoskom frezom koja je tu ledinu pretvorila u ZEMLJANO BRASNO :lol:.
Medjutim sad se pojavio problem (a mozda i nije!)Na pomenutoj parceli od nekih 250-300 m2,poslije frezanja zemljista se na povrsini pojavila ogromna kolicina korova (kod nas u Bosni to zovu "pirika") koji je toliko jak kao struna/!?
danas sam 3 sata vadio te korove na samo 5 m2 i zamanta mi se u glavi kad vidim koliko jos toga ima!?
PITANJE ZA 1000 KUNA GLASI:
Ako ja ne uspijem 100% ocistiti tu povrsinu od ostataka korova,postoji li mogucnost da se taj korov aktivira na proljece i sjebe mi sve u plasteniku na proljece??????
Ako je vas odgovor DA,onda mi recite koji bi trebao i da li bi sad trebao prije sadnje pomenute kulture,to zemljiste tretirati sa nekim zemljisnjim HERBICIDOM ?????
---------------------------UNAPRIJED HVALA-----------------------------
Četvrti odgovor za 1,00 kuna; za manje od 5,00 kuna ukupno, da si pitanje postavio početkom ljeta, ne bi sada trebao nuditi 1.000,00 kuna za odgovor na tvoj problem
Tako je to u poljoprivredi artyman: