• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
danas sam nesto čuo da je litra magarećeg mlijeka 500kn ????
Mozda zemlja ima pravo

nemoj mješati kruške i jabuke magarac neda 20litara mljeka dnevno a i razlika u kvaliteti je sasvim druga

Z

zemlja

Guest
Neznam zašto se raspravlja jednostavno o ovoj temi sa mljekom od 10kn to je suluda cjena mljeka koju naši građani nemogu platiti

Neka svatko krene od sebe
Da li bi za isti novac radije kupio i nosio doma svojoj djeci:

- 1 litru pravog domaćeg mlijeka ili 2 litre pofarbane vode
- 1 kg mesna životinje koja vani pase ili 2 kg iz intezivnog uzgoja
- 1 kg nešpricanih jabuka ili 2kg plantažnih

Siguran sam da će svaka razumna osoba prije odabrati kvalitetu nego količinu
Pa nismo mi u gradovima maloumni, ajde, možda nismo ni punoumni jer smo još uvijek u gradu

Da skratim priču, ljudi moji, hrana je sveta!
Nemojte uzgajati sa kemijama i silovati cijelu prirodu jer nema sreće u tome
Uništavate svoju zemlju, zdravlje svog naroda, cijeli prehrambeni lanac...
Za što?! Opet niste zadovoljni! Opet nemate dovoljno!

Započnite sa organskim uzgojem i biti ćete sretni, zadovoljni i ponosni jer radite nešto dobro
Siguran sam da će biti više i novaca, potražnja organske hrane strahovito raste

I

ihorzic

Guest
Evo nakon cijelog priloga na Novoj Tv toliko se jadno osjećam i bojim da našim prosvijednicima ne ponestaje duha i borbe koja će ih odvesti do kraja.

Bojim se da će se uplašiti ovih represivnih mjera koja ostojićeva policija provodi.
Bože ta naredba koju smo slušali na prilogu , kako će oni ukloniti traktore sa ceste kako bi mogli napraviti reda u gradu je toliko frustrirajuća i gnusna jednostavno GROZNO !!!!!!!!!!!

Ja poštujem građane Zagreba i znam da je otežano prometovanje , zašto nejdu malo obilazno- dižu famu bez veze.

Kad su išli na cvjetnom sa prosvjedima i blokadom onda je bilo sve OK ili slični prosvjedi.

Dragi miji Zagrebčani budite sretni dok Vas ne poliju sa kiselim mljekom i gnojčinom - pola Vas bude pobeglo na more kao u sred ljeta kad je grad poluprazan a druga polovica bude trpila zbog Vas kojima je OTEŽAN ODLAZAK NA POSAO.

Vi spajate Blagdane , praznike sa vikendima a ovi ljudi nemaju ništo od toga.

Možete se naljutiti na moj revolt ali i ja se strašno srdim na pojedine izjave u medijima.

Da se razumijemo ima iznimaka i njima se ispričavam !!!!!!!!!

Stvarno sam vjerovao do sad ministru jakovini ( pišem ih sve malim slovima jer su mi toliko jadni u očima ) kako će stati uz prosvjednike i natjerati mljekarske prerađivaće na popravak cijene.
Što sad radi - on nudi cijenu bolju a do sad govori kako nema kompetentnost u slobodnom formiranju cijena.
Pa on nema legimitet da predstavlja seljake , ali ima legimitet da naruči indirektno preko kolege ostojića svije specijalne postrojbe.
Čudim se kako im nije došao pomoći u hapšenju i privođenju.

Evo strašno me veseli Pokrovčeva izjava o izlasku itd.
To je borac i vjerujem da će dobro doći Šolčiću i kompaniji da ustraju i izbore se za sve što nas tišti.

anđelko

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
172
Nešto smo uspjeli postići. Jučer su nudili 2.43 . Danas se nudi 2.48.Ovakvim tempom za vikend bismo mogli biti blizu cilju. Nadam se da čemo svi preko udruga skupiti nešto love za kazne ovim našim uhičenim (zarobljenim)kolegama.Drago mi je da je Mario stavio naš skromni Zagorski prosvjed na forum. Mali ali sa puno zajedništva.

I

ihorzic

Guest
Ma zaboravio sam napisati kako bi trebalo preko odvjetničkih ureda koji utjeruju dugove ili Javnih bilježnika tražiti zateznu kamatu na sve dugove koji nisu isplaćeni u roku.
Pa da vidiš onda frke - Vjerujte to je zakonsko pravo kojim se oni služe kad treba naplatiti njihova dugovanja. Po cijenu odlaska u Strazburški sud za ljudska prava.

H

Hrvach

Guest
Jučer slušam komentare na Narodnom radiju i jedan čovjek mi je ostao u sjećanju.. Reko je da kako je krenulo s uništavanjem sela i mljekarstva za koji mjesec ćemo moći piti jedino majčino mlijeko,a kad toga nestane počet će musti i muškarce:rolfer::finga:
Smiješno ali istinito

H

Hrvach

Guest
Da mi je farma s 50 ovakvih "muzara" ne bi izlazio iz štale.. Je..š poticaje :D

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
neznam što da kažem
nego jad, bjeda i nezasitna pohlepa .......
i glup narod koji ništa nevidi sim kobasice i fažola ( graha) kad se besplatno djeli
" inati se Slavonijo ...................."
a sa kime, čime i kome kad ništa necjenimo

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Bio i ja malo pozdravit i podržat dečke na prosvjedima u Velikom Trgovišću (Zagorje), ima ih oko tridesetak. Ljudi se smrzavaju za svoju muku i uloženi trud, a pojednci nemaju nikakvog sluha, užas:twisted:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bude toga sve više i više...a bude i gorih situacija....paleži i kolinja...

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373

To je cilj velikih korporacija..znaju kako to postici...upravo prolazimo u hr sredisnju fazu svega toga.Dok se o tome pisalo tada su autori takvih tekstova bili teoreticari urota i sl...no sada kada je doslo pred putna vrata vise nitko ne pise o tome...sada to prozivljavamo.
Vjerujem da je ovim ljudima tesko(link o prodaji)..no neka ostanu bas za inat svima-kako bi se to izreklo u nasim krajevima.
Divim se ljudima na punktovima.Mljekari rade 24h na dan..nema odmora i sl.Nekada se objasnjavalo to da netko rad ne cijeni...danas je svima jasno da je kapitalizam sranje koje ce dovesti do potpunog unistenja ili kreacije za opci rat...10 god.politike u hr koja je do vrata u guzici EU.Rezultati vidljivi.Ljudi jasno kazu "pomozite nam da prezivimo","da se ne unisti 92% proizvedenog mlijeka po EU standardu"..no netko ne zeli slusati.Vazno je da slusaju mljekarsku industriju koja povecanje pdv-a zeli prebaciti na proizvodace.
Da su u takvim problemima mislite da bi pristali ikako na 2,48??
svatko tko drzi nesto do vlastite ishrane treba naci svojeg proizvodaca mlijeka i kupovati od njega..malo vise organizacije i sve ide.
A jaca je odjednom za selo..i ona ima vremena za njih sada...kao sto sam vec pisao..ti ljudi nemaju trunke casti niti morala i nemojte nikada misliti da ce nesto napraviti za nas iz poticaja osobina koje imaju ljudi.
Nesto usputno...prica jedan frend koji zivi na selu...postar podijeli 90000 kn socijalke u 4 sela ukupnog stanovnistva oko 2000 ljudi...primjer sve govori.

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Ali nitko ne gleda širi plan našeg društva.
Evo mog primjera.Ja i moj brat,on ima 23 god,ja 24 jedini smo tog godišta u selu(900 stanovnika) koje zanima poljoprivreda i koji to zaista volimo raditi.Imamo jednog prijatelja,iz siromašne obitelji,bez oca,opća sirotinja.Pokušam ga motivirat,davali smo mu dnevnicu,od 100-200 kuna,ovisno o poslu,da s nama kupi bale.2 dana i već je počeo izmišljat.Reko ne moraš.Za par dana je došao posudit 50 kn,pa opet 20 za cigare. I onda takvi se usude komentirat da koliko ja dobijem poticaja?? Također,sramotno je kod nas u selu da te netko vidi na traktoru,a nije sramotno kad dođu na benzinsku pa natoče u svoje drljave aute za 30 kn benzina?
/QUOTE]

ista stvar je i kod mene, jedino se moji malo ozbiljnije bave poljoprivredom, ostali nas skoro smatraju luđacima.
ali redovno vršnjakinje moje majke napomenu "blago tebi, puna ti je njiva povrća, a u štali 50kokoša i 50tuka (purica) a sve u nadi da se malo ogrebu za jaja, krumpir i slično.
a zaboravili kako motika izgleda

danas sam nesto čuo da je litra magarećeg mlijeka 500kn ????
Mozda zemlja ima pravo
je, al se prodaje po 2deci, ne na litre. a ni ne muze se na litre, treba cjeli tjedan da se nakupi litra.

Neka svatko krene od sebe
Da li bi za isti novac radije kupio i nosio doma svojoj djeci:

- 1 litru pravog domaćeg mlijeka ili 2 litre pofarbane vode
- 1 kg mesna životinje koja vani pase ili 2 kg iz intezivnog uzgoja
- 1 kg nešpricanih jabuka ili 2kg plantažnih
sve je to točno, ali onaj kome kad poplaća režije ostane 3-4 000 kupuje najjeftinije (naravno, mjesečno sredi bar 200-300kn na mobitel, pretplata na kabelsku i razne ostale điđe, a hrane se paštetom i pučkim kobasama)

a još je žalosnije što neće ni pola od toga dobiti, niti neznam kome bi to mogao prodati osim nekom prekupcu.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
pogledajte, ako vec niste, sto je napisao ovaj sprajc..
http://bigblog.tportal.hr/spranja

ovomu sprajcu bi ja dao lopatu u ruke i nek proba kak je to biti u stali svaki dan ili ljeti na njivi kad je plus 40.. pa nek onda pise blogove.. kak neki ljudi ne razumiju da stocari nemaju blagdane, da oni ne mogu ici na ljetovanja, i da oni cak nemogu ni kad su bolesni ostati u krevetu i ozdraviti kao normalni ljudi, ne, oni moraju u stalu, krave ne pitaju..
zalosno je da netko tko nema veze sa poljoprivredom i seljacima pise o njima i o njihovom poslu..

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
da, al dobro mu je netko odgovorio da i njegov HRT živi od subvencija.

ljudi moji, morate biti svjesni da ekipa u gradu nema pojma kako se živi na selu, misle da teče med i mlijeko.
poneki čak misle da krave samo pasu na livadi, da je hrana besplatna, još se čude šta će mljekaru umjetno gnojivo.

eto, još jedan dokaz da nam je školstvo u kurcu, to se uči u 8 razredu.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
http://www.vecernji.hr/vijesti/prav...roblem-cijene-vec-produktivnost-clanak-380194

U gornjem linku bi trebalo onoga koji je napisao članak procesuirati,kao i Bobetića.Sudeći po svemu napisanom,seljaci su pokrali državu,ne hrane krave,i na kraju previše cijene svoj rad. Najbolje da sve prodamo,pa nek oni uvoze mlijeko odakle god hoće i nek se dogovaraju s kim god hoće o cijeni mlijeka.
Najgore je što ovo čita cijela Hr,i kad ovo vidi onaj u gradu,šta će jadnik drugo mislit,nego da smo mi seljaci polupismeni idioti kojima je cilj samo skupit što više poticaja i od toga kupit mercedesa.

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
Obićno je istina negdje u sredini . Mene zanima dali je toćno da kapitalna ulaganja nisi mogao dobiti ako nisi kupio stroj ili napravio neki objekat bez kredita ?

Najnoviji postovi

Na vrh