• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskalice

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,560
Ako treba oni je mogu popraviti,zamijenit manometar,koji ventil,gumicu ak pušta,lošu dizu i takve sitnice,neće ti pumpu mijenjat . A taj susjed će onda reći da nema prskslicu jer mu to drugi rade iz usluge i pokaže račun za prskanje od tog čovjeka pa onda idu k njemu vidjet jel registrirana. Ak ti imaš koga da ti napravi račun za to riješio si se brige
 

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,687
Zašto se date takvima nateći? Na prepad love ljude a ima još ovlaštenih firmi koje to rade. Ima jedna iz Lučkog i negdje iz okolice Osijeka. Ovi tako nastupaju kao da su jedini i da baš oni to moraju napraviti. Takve slobodno istjerajte iz dvorišta.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,842
Po meni,to je čisti namet.
Neznam dal od nas rade retardirane ljude,jer em su sredstva skupa pa nam nije cilj baciti 1dcl više nego treba po jedinici površine,a ako nam se zaštopa dizna ili je neispravna,odmah stajemo sa radovima i otklanjamo problem da ne bacim pare bezveze..
Svatko tko je savjestan,a vjerujem da većina je,neideš u polje a da ne provjeriš kak dizne bacaju,kak sve šljaka i to na čisto,sa vodom...onda sipaš sredstvo..za onoliko koliko imaš površine..
 

Kiki96

Član
Tu od
6 Stu 2020
Poruka
76
@Charlip sve je to jednostavno na papiru, al znamo realno da niko ne izdaje racune za to, pa bi se potegnulo pitanje da slucajno tak neko radi usluge na plavi dizel itd itd

Evo da javim rezultate od atestiranja😂
Nije bila gore spomenuta firma nego su dosli iz firme Biljna mehanika, iz Lopatinca.
Ujutro zvali da se najave za termin, dosli, pogledali spricu, vidjeli da radi korektno, ne curi, dali naljepnicu, ispisali račun i sve je bilo rijeseno brzo i korektno.
Nisu uspjeli izmjeriti tlak na pumpi jer moramo zamijeniti ventil, ali su rekli da to nije bitno oko same ispravnosti..

Ja se isto slazem da je to nepotrebno bas iz toga razloga jer se svako pobrine da se posao napravi kak treba i problemi se rjesavaju u hodu, sigurno niko ne vozi po njivi, a da curi za njim il da su dizne zastopane.
 

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
149
Pozdrav ,
vezano uz pregled traktorskih šprica da li ima netko kakvu informaciju na području Koprivničko - križevačke županije da li postoje kakvi termini za pregled i koje firme rade na ovom području.
 

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,687
Pogledaj fisportal.mps.hr pa ćeš vidjeti tko radi, nazoveš koje hoćeš i s njima dogovoriš.
 

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
742
A zašto bi netko tko je prijavio poticaj morao imati svoju špricu. Ako netko tko prijavi poticaj znači to da mora imati i špricu, onda bi po tome morao imati..... plug, tanjuraču, sjetvospremač, sijačicu, rasipač gnojiva, cisternu za gnojnicu, kultivator, berač ili kombajne, sušaru, elevatore, silose........ krave i svinje i kokoši koje će jest tu kukuruzu, ječam, djetelinu, dts...... Pa ako imaš krave, jel to znači da moraš imat svoj Dukat ili svoju klaonicu........ Draga gospodo dajte najte.......
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,737
I mene neki dan zvali za registraciju. Najbitnije od svega je da se pobere lova koja baš i nije nešta mala za komad papira i jednu naljepnicu za koju me u proteklih 5 godina niti je tko pitao niti je tko više spominjao. Ako tak bude u iduće 3 godine više nebumo ništa ljepili po prskalici.
 

Jourek

Aktivni član
Tu od
20 Lis 2014
Poruka
166
Pozdrav,
Došla pisma iz AgroLaba i u naš kraj pa zavladala panika. Mene ne brine jer kupujem baš novu prskalicu ali me zval tast koji radi 2.5 ha kaj da radi. Ja mu ne mogu izdati račun jer nisam u sustavu PDVa. E sad tko mu može? Da li svatko veći koji je u sustavu PDVa? Da li taj ako može mora osim plavog kupovati i obični diesel (radi procedure)? Koliko računa ili koliko prskanja godišnje mora prikazati? Ili da ignorira ove prijetnje? Uglavnom koji način bi bio najpovoljniji?

Hvala
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,737
Kakve prijetnje ? Ti ljudi nisu normalni. Na takvo nešta treba odgovoriti istom mjerom.
Meni obečali doći danas, prekjučer zvali da potvrde dolazak danas nigdje nikog.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Dado, ako ti dođu, otpravi ih bez obavljena posla i daj posel drugima, da se nauče držati obećanja ;)
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,737
Nije problem to. Nekak mi je glupo davati 650 kuna za nešta za šta me niko nikad nije ni spomenuo špricu a kamoli tražio papire. Moreš misliti, skuplje je zbog triplex dizni, raspona grana i broja dizni. Umjesto da je jeftinije kod nas uvijek sve kontra.
 

Jourek

Aktivni član
Tu od
20 Lis 2014
Poruka
166
Znači oni mogu samo atestirat a carina piše kazne? A jel može carina doći doma pisat kaznu ili te moraju uloviti?
 

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,560
Za uslugu prskanja treba imati posebnu djelatnost otvorenu i to je posebna procedura,nemojte raditi račune jer budete imali problema i onaj koji radi račun i onaj koji ga prima. I ja sam mislil da je to samo tak al nije. Registrirajte špricu to je najjeftinije,nije mi jasno kaj se toliko drami oko toga. Ak tak mora biti onda mora biti,ak je problem platit 650 kn za 5 godina koliko vrijedi registracija onda se nemojte ni baviti poljoprivredom,ispišite zemlju iz arkoda i ugasite opg i nemate nikakve brige.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Još jedan od beskorisnih nameta, jer su ti pregledi formalnost, a ne prava inspekcija...isto ko i oni razni tečajevi za rukovanje motornom pilom i slično...
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,737
Nije problem u 650 kuna nego eto to kako ZJ kaže. Zašto da netko stalno radi budale od nas. Ali zakon je takav i jebi ga.
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,332
Upravo to, beskorisni namet. I sad eto kako se navodi šta je problem dati 650 kn. Ma nije, ali to nije ni jedini namet takav, čisto izbijanje love iz džepa i dok se svi zbroje nije to više tako malo ..
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,422
A sta je s posuđivanjem prskalice, ili se i to ne smije? Ja imam prskalicu ali nemam traktor. Tata ima traktor ali nema prskalicu.
 
Na vrh