nusret halilic
Član
- Tu od
- 19 Sij 2013
- Poruka
- 173
Tatko hvala puno idem danas da prskam lijepo je vrijeme
Zamolio bih cjenjene kolege vocare da mi odgovore cime bi najbolje bilo prskati jabuku i krusku sada u fazi precvjetavanja da napomenem da jos nisam uocio ni bolesti niti neke stetnike sto neznaci da ih nece biti
a nemam pojma,u knjizi pise da se radi 2-3 tretiranja ,valjda ga prska kao i sve ostalo po vocki,stvarno neznam.mogao bi zovnit proizvodaca pa njih pitatvitomir 1@ ne vidim kako bi se ovaj preparat koristio u voćarstvu, :icon_scratch: jedino da se neko tretirano sjeme prospe po voćnjaku.
a nemam pojma,u knjizi pise da se radi 2-3 tretiranja ,valjda ga prska kao i sve ostalo po vocki,stvarno neznam.mogao bi zovnit proizvodaca pa njih pitatvitomir 1@ ne vidim kako bi se ovaj preparat koristio u voćarstvu, :icon_scratch: jedino da se neko tretirano sjeme prospe po voćnjaku.
a nemam pojma,u knjizi pise da se radi 2-3 tretiranja ,valjda ga prska kao i sve ostalo po vocki,stvarno neznam.mogao bi zovnit proizvodaca pa njih pitat
stvar je u tome koliko sam razumio da to isparava ne bas ugodnim mirisom i onda ptice nece da dolaze,e sad neznam dal to moze sta utjecat na ukus-okus ploda
Imaš druge oblike borbe protiv ptica to su
http://alibeg.ba/index.php/proizvodi
http://www.auroraenergetika.hr/main.asp?dir=news&newsid=101
Ono što ti predlažeš je suludo to je za tretiranje sjemenske robe,a učinkovito je samo na sjemenu tj.kada ptica hoće iskopati sjeme te je to sjeme jakim mirisom odbija da ga ne dira.
"Herbovit 90 omogućuje ujednačeniji raspored herbicida na listu, bolje prianjanje na površinu i njihovu apsorpciju od strane listova korova"
može li se isti ovlaživač koristiti za prihranu voća i povrća?
dobio sam fungicid BALDO M, aktivna tvar: benalaksil ................ 8%
mankozeb ................65%
zanima me dali se uz navedene kulture može koristiti na voću?
dal mogu folijarno gnjojivo fertina mjesat s fungicidom kaptan i insekticidom fastac,dal se ona mogu mjesat inace s fungicidima i insekticidima
hvala
Trebalo bi da može, ako drugacije nije naglašeno na nekom srestvu. Može se folijarna đubriva mješati sa većinom preparata. Ako nisi siguran napravi mali test u plastilnoj flaši (2 litre) i vidi dali se srestva odvajaju ili grudvaju. Ako se to dešava nije moguće njihovo mješanje. Ovo važi za sva srestva.