• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskanje voćaka - zaštita

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,481
Redovno prskam njime već treću godinu u koncentraciji 1:10 s vodom, prvi puta ovo vidim.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,696
Kruška I neem ulje imaju zajebanu reakciju nekad.

Neem ulje je u teoriji fitotoksicno na kruški. Ali to ovisi o puno faktora. Očito nije bio dan za prskanje kruške 😂.

Neće njoj ništa biti. Izrast će lišće

vizy

Aktivni član
Tu od
1 Lip 2014
Poruka
316
Crvene pjege na plodovima su dosta rijetke. Većinom se to vidi na listovima. To je gljivična bolest kruškina hrđa Gymnosporangium sabinae (još jedan link).
Prethodna slika sa crnim listovima je palež - sušenje cvjetova i mladica kruške - opasna bolest. Bakterijska bolest (palež) koja se ne rješava sa fungicidima, ali sam je dosad odlično riješavao biološkim bakterijskim pripravcima (Ekstrasol, Pro-bac, Serenade Aso,...). Bakar iduće godine kod kretanja vegetacije isto pomaže (u teoriji... jer samo dezinficira stablo, ali bakterije dođu kasnije sa kišom i razmnože se kad je toplo).

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,481
@zoran89, ne znam, pitam ovdje jer AI lupeta gluposti, po AI bih trebao odrezati cijelo stablo.

Ove zime sam i krušku i sve ostale voćke okopao, orezao, okrečio, bacio gnojiva s većim udjelom fosfora i kalija, bor i aminokiseline u stresnim fazama, neem protiv uši i ostalih nametnika, i dočeka me ovako nešto. U gorem je stanju sad nego prije kad nisam ništa radio i kad ju je vjetar skoro izvalio. Ta kruška mi je baš draga iako se sva ufrkala, ali plodovi su ogromni i jako slatki.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,696
Imao sam ja tako jednom na kruški od neem ulja. To je fitotoksicnost. Imao sam i na orahu kad pretjeram s bakrom u vegetaciji 😂🤣

A na plodovima mi se čini kruškina buha da je imala party.

Najnoviji postovi

Na vrh