Vjerovali ili nem do proslog ljeta sam u 539 imao njegove original uloske dizni, i mogu vam reci da su bile na dobrom tlaku sve tri, ali su prilikom testiranja "zatrzavale" igle, dakle trrrrrrrr su zvuk ispustale. Kupio sam nove uloske IPM i u trgovini trazio za 539, i kad sam kod majstora dosao, pogledao uloske i pitao me kakvu pumpu imam na traktoru. Nista, on nazove u trgovinu, da kak mi to mogu prodat, da to nije uopce taj ulozak, da takav ide na drugaciju pumpu, da cu se ja sad vratiti po one "druge". za svaki slucaj je pogledao i imao ih je 4 komada, uzeo je ove moje uloske, i mani dao te druge. Rekao mi je i oznaka koja mora biti da pogledam u trgovini i zbilaj neka druga oznaka a ulosci na oko identicni.
Kad je uloske zamjenio, i na manjem pritisku je izlazila lijepa maglica, nista nije pisalo. Traktor je dobar dio ljeta radio u temperaturi 80-90 (malciranje jako jako zaraslih livada) i nista nije bilo ni brizgaljkama ni motoru...
Ne vidim razloga zasto covjek ne bi mjenjao uloske dizni, ako su vec postojeci losi.
Sto se pumpa tice, imao sam iste simptome kao i on. teze pali, na hladno trokira da je to cudo nevidjeno, radi napreskokce, uzas zivi. nakon promjene ulozaka dizni, promjenio sam i sve tri visokotlacne cjevi, i kad sam upalio traktor diram cjevi da vidim koja lose ubrizgava. Bila je srednja. Otpustio one polumjeseca i "igrao se bosiste" Srednji sam dotezao dok nisam dobio lijep, miran rad motora i tako da polumjesecima fiksirao. 539 je po hladnom palio duplo bolje od 549 koji je jos mal te ne nov...