boki91 kaže:Nije valjda da si tek sad sijao psenicu? :scratch :scratch
Bobo kaže:Pa nije ovih dana sigurno nista sijao...
Pracenjem ostalih tema cete vidjeti kako je Mario na mobitelu iskopao nekih slika koje u sezoni nije postavio na forum, pa ih je stavio sad.
Drugog logicnog objasnjenja nemam...
ŠANANA IMT 565 kaže:Bogec, pitanjce za teeb:
stočno brašno se dobiva iz pšenice, karavama je osnovni dio u smjesi :?: :?: :?: :?: :scratch :scratch :scratch
bogec kaže:ŠANANA IMT 565 kaže:Bogec, pitanjce za teeb:
stočno brašno se dobiva iz pšenice, karavama je osnovni dio u smjesi :?: :?: :?: :?: :scratch :scratch :scratch
ali ne i zrno, to što mi uzimamo kao stočno je zapravo otpad u mlinskoj indsustriji :!: i to je dio u smjesi tj balast
ali samo zrno se koristi za mljevenje, tj brašno, a brašno sadrži ljepak kod pšenice najbolji, zato je pšenično brašno tj kruh najbolje , meko rahlo, fino, a npr od ječma zbijeno, tvrdo, to je več sad znanost, da nebi zbunio ostale članove :!:
u tom stočnom brašnu su sjemene ljuske i otpadci, nikako ne najbolji dio za ljudsku ishranu, ali taj dio koji je nama dobar šteti stoci, tj preživačima, i uzrokuje glutensku (gluten - ljepak) enteropatiju iliti celijakiju
Branimir 105 s kaže:Znači mogu se i naknadno staviti slike od radova. Odlično.
Fora mi je bogecova reakcija. Moram priznati da sam malo i iznenađen, pa već smo raspravljali kak je teško promijeniti razmišljanja i plodored, tu sad ne mislim da je mariova tehnologija zaostala, nedaj Bože, al svako radi kak misli da je najbolje. Ak se ne varam mislim da sam negde pročital da čovjek radi 50 ha pa sigurno ima mjesta i za pšenicu. A i drugi stočari je siju, radi plodoreda ili za polog za stočno. O isplativosti nekom drugom prilikom.
Ja je osobno nisam sijal i sumnjam da je više uopće i budem.
Sad si i ti mene iznenadio ovim pitanjem. Obrađeno je onako kak se može. Prođi ti sa sjetvospremačem samo jedan prohod po takvoj zemlji i opet češ dobiti sličnu površinsku strukturu, samo što nečeš dirati u dubinu. To je za mene greška rotodrljača.bogec kaže:inače sam htio pitat marija, kolko ta rotodrljača ide duboko i za kolko vremena pripremi 1 ha, i el ono na slici nije malo presipko obrađeno
cabage kaže:Sad si i ti mene iznenadio ovim pitanjem. Obrađeno je onako kak se može. Prođi ti sa sjetvospremačem samo jedan prohod po takvoj zemlji i opet češ dobiti sličnu površinsku strukturu, samo što nečeš dirati u dubinu. To je za mene greška rotodrljača.bogec kaže:inače sam htio pitat marija, kolko ta rotodrljača ide duboko i za kolko vremena pripremi 1 ha, i el ono na slici nije malo presipko obrađeno