• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013-2014

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ovako, imam jedno konkretno pitanje pa ukoliko netko ima dobar savjet neka ga slobodno kaže. Prošle godine smo prskali žito sa otopinom Uree i u prskalicu smo još dodali 0,5 litara/ha Artea+ sredstva protiv bolesti. Pošto je žito bilo super i navedena kombinacija mi se pokazala odlična naravno da ćemo to ponoviti, e sada sam jos mislio dodati sredstvo Starane 250 protiv trave, iako smo prskali na jesen sa Tenom, pokazuje se na nekoliko mjesta da ima trave jer nam ove njive nisu baš u top stanju što se trave tiče pa bi ovo bilo za svaki slučaj jer smo par godina kombajnirali šikaru pa sad pušemo i na hladno :rolleyess: Jednino što me zanima jest dali će to biti malo prevelik "bućkuriš" i dali bi mozda bilo bolje odvojeno prskati protiv trave? Zna li netko kakva je interakcija ovih dvaju sredstava? Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima! Usput da bacim i cijene kod nas, Starane 273 kn/litra a ide ga 0,6-0,8 litara/hektar i Artea+ 413 kn/litra a ide 0,5 litara/hektar, sve skupa oko 1400 kn za 4 hektra, al ajde kad ide krava nek ide i tele 8) pa nek bude žito kak spada!
Zašto ideš s staraneom,mislim da još uvijek prolazi sekator koji je ohoho jeftiniji a možeš ga miješati s svime.Starane je dobro sredstvo koje može ići i nakon cvatnje pšenice ali je skup i uskog spektra djelovanja.

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Hmmm evo pitao sam za cijenu Sekatora i nije nesto jeftiniji (barem u Prvči nije :lol: a ostali ga nemaju) cijena je 184 kn/1,5 deci odnosno za hektar, znači 736 kn za 4 ha, dok je 3 litre Starane-a 819 kn što je nešto sitno razlike :oops: Baš sam jučer ponovno išao gledati žito i prskanje protiv trave je obavezno jer poslije ove kiše korov se razvija ko lud, neće valjat ako prskanje ne upali :shock: :blackeye

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
25.4
par loših slika
IMG20120426_008.jpg

IMG20120426_001.jpg

inače kod nas je sekator 999kn 1l .. doza 0.10-0.15dcl/ha

heik

Član
Tu od
27 Velj 2012
Poruka
87
pšenica danas poprskana protiv korova,išo sa sekatorom. mislio s lancelotom al nema ga

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Još sam uvijek u nedoumici dali da prskam pšenice protiv trave...do kad nije kasno prskati??
Malo gledam po poljima i neznam ni sam kaj napraviti, pšenice su guste, visoke i crne, bolesti nema, samo gdje koja travka dolje po zemlji. Strah me da se kasnije to ne proširi prije žetve.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja mislim da neću prskati, jer nevidim da ima trave, al sječam se jedne godine, da je uz prskanje toliko trave izbilo, da je podizala vlagu u vršenju......i bojala žito u zeleno......

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Šanana neka ti nebude žao prskati i to malo šta pogaziš tu pšenicu,jer ako ti pred žetvu sve bude puno korova onda češ se grist šta nisi prije išao špricati. Moje mišljenje je da nikad nije kasno.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Moram se sad ovaj tjedan odlučiti, ako ne po prskam sad, više niti nebudem.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Još sam uvijek u nedoumici dali da prskam pšenice protiv trave...do kad nije kasno prskati??
Malo gledam po poljima i neznam ni sam kaj napraviti, pšenice su guste, visoke i crne, bolesti nema, samo gdje koja travka dolje po zemlji. Strah me da se kasnije to ne proširi prije žetve.
Za sad ni ja nisam ništa špricao..

Pšenica i ječam se mi dobro drže,čak sam zadovoljan,mada kako god bilo morat ču prskat..Prošle godine sam špricao 11.4,a sad još ništ..:vragek:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Za sad ni ja nisam ništa špricao..

Pšenica i ječam se mi dobro drže,čak sam zadovoljan,mada kako god bilo morat ču prskat..Prošle godine sam špricao 11.4,a sad još ništ..:vragek:

To misliš na špricanje protiv trave?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Jučer i danas pošpricao pšenicu..;

Špricao sa:Amistral+sekator+folifertil
19661886.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
To je kombinacija i protiv bolesti, korova i prihrana, jel???

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja svoje ječmove i pšenice gleda iz dana u dan, bolesti nema nikakve, a i trave neznam kak se bude probila ako je bude uz ovakav gusti sklop...tak da vjerojatno nebude nikakvog prskanja pšenice s ničim...velike su i crne.
Jedan ječam je jedino loš, slab je, budem ga samo folijarno prihranil, a možda ubacim i malo sekatora protiv korova.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Srpanjka na današnji dan:

DSC05423.jpg

Slijedeći tjedan zaštita s: Arteom plus 0,5 l l/ha + folijarna prihrana

I

ihorzic

Guest
Srpanjka na današnji dan:

DSC05423.jpg

Slijedeći tjedan zaštita s: Arteom plus 0,5 l l/ha + folijarna prihrana

Ja joj iskreno ne bi dao ništa osim osiguranja:scratch

B

Bobo

Guest
Moja psenica prvi dan poslije ove kise dobiva iz prskalice 10% otopinu UREE i onda cim procvata jos jednom s 10% UREA + artea...

Ovo prvo je vec trebalo biti odradjeno, tako da se dvoumim da li da uopce sad i idem folijarno ili da sve smuckam kad bude isla i artea...

sve ovisi o vremenskim uvjetima...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh