• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013-2014

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
i opet ništa od silne kiše, već mi je zlo od prognoza ... da ne mogu jedan dan unaprijed više pogoditi to mi nije jasno ...

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ispadala se silna kisa, cijelih litra i pol po hektaru.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Zasad još ništa od kiše. Prva prihrana je bila sa 15-15-15 i Ureom, a drugu smo danas počeli sa Kanom 200kg/kj. Za sutra otpodne ostalo još 15 kj.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
i opet ništa od silne kiše, već mi je zlo od prognoza ... da ne mogu jedan dan unaprijed više pogoditi to mi nije jasno ...

Norveški model puno bolje pogodi nego ovi naši, ima nekih 15 litara do kraja tjedna, no i ja bih to skratio za 5.To je prognoza za podravinu

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Eto,ne mogu dan unaprije a govorit mogu da iduča 2mjeseca neče bit ništa,eh i to su onda prognoze..

Ni kod mene nema ni kap kiše..

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
najavili kišu svi pobacali gnojivo al ništa od kiše pa gnoivo opet lapi na njivi :weedman:
evo jedna slika iz 2 prihrane pšenice
DSC03007.jpg

I

ihorzic

Guest
ako dam kan , onda kalkuliram razliku u dobiti i sve je na #LI - LA#

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja danas podnoć krenuo u prvu prihranu kompletnog žita, pšenica, ječam i tritikale, danas sam riješio dio pšenice, sutra moram završit sve pošto vele kišu za vikend, nadam se da je bude i to malo obilnije.
Bacam KAN, oko 150 kg/ral

Jel bi bilo prerano, odnosno dal bi smetalo kad bi iduči tjedan kad budem špricao protiv trave, da odmah rastopim i ureu u špricu i da sve skupa poprskam. Dal bi bilo prerano s obzirom da sad bacam kan?

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
to je sad pitanje ali ako baciš kan možda pričekati pa kasnije ići sa prihranom sa ureom i ubaciš nešto za boleštinu onda

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
to je sad pitanje ali ako baciš kan možda pričekati pa kasnije ići sa prihranom sa ureom i ubaciš nešto za boleštinu onda

Pa tak si nekaj i ja razmišljam, samo jel nebude smetalo kasnije žitu kad se bude špricalo protiv trave??

I

ihorzic

Guest
ja jučer planirao pošpricati 8 rali ali sam odustao jer nije jako travna - pitam se hoće li mi se odbiti od glavu ne špricanje

turki

Član
Tu od
30 Ožu 2011
Poruka
118
:) upravo završio prihranu pšenice 200kg/h i počela lagano kišica
sljedeči tjedan obavim zaštitu i protiv korova sa lancelotom i amistar exstra
Kasnije još malo prihranim sa kanom za zrno i kak bu bu.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
2vaedsg.jpg

Ovako izgleda tamo gdje ju svinje nisu izrovale, a to što su izrovale nisam imao volje ni slikati. Mobitel je već malo stariji model...

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Ovako, imam jedno konkretno pitanje pa ukoliko netko ima dobar savjet neka ga slobodno kaže. Prošle godine smo prskali žito sa otopinom Uree i u prskalicu smo još dodali 0,5 litara/ha Artea+ sredstva protiv bolesti. Pošto je žito bilo super i navedena kombinacija mi se pokazala odlična naravno da ćemo to ponoviti, e sada sam jos mislio dodati sredstvo Starane 250 protiv trave, iako smo prskali na jesen sa Tenom, pokazuje se na nekoliko mjesta da ima trave jer nam ove njive nisu baš u top stanju što se trave tiče pa bi ovo bilo za svaki slučaj jer smo par godina kombajnirali šikaru pa sad pušemo i na hladno :rolleyess: Jednino što me zanima jest dali će to biti malo prevelik "bućkuriš" i dali bi mozda bilo bolje odvojeno prskati protiv trave? Zna li netko kakva je interakcija ovih dvaju sredstava? Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima! Usput da bacim i cijene kod nas, Starane 273 kn/litra a ide ga 0,6-0,8 litara/hektar i Artea+ 413 kn/litra a ide 0,5 litara/hektar, sve skupa oko 1400 kn za 4 hektra, al ajde kad ide krava nek ide i tele 8) pa nek bude žito kak spada!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh