Re: PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013.
Ne znam zašto to misliš, tako radim već godinama i ja zadovoljan, prošle godine prinos bio oko 7.5t po ha, susjed koji je bacao isto gnojiva kao i ja, samo je on 15-ticu u jesen bacao i nije imao bolji prinos od mene. Sa miješanim gnojivom treba ići sada što ranije tko nije bacao u jesen, a onda kasnije još kana..
Kolega ŠIMA...
Objasni ti nama na koji način si došao do ovog podatka o prinosu?
Da li si vagao svaki hektar pa ti je ovo prosjek, ili je ovo "od oka"?
Zaista, impresivan prinos. Iako, iskreno - teško ti mogu povjerovati u ove brojke o prinosu.
Objasni nam i kompletnu agrotehniku, ako nije problem...
Kaj se tiče ulaska u polje, budemo vidli kaj bude priroda rekla! Realno, ja misim da to ne bude tak skoro pošto se najavljuje još oborina!
Mene isto već lagano zabrinjava, jer sam planirao obaviti 1. folijarnu prihranu... bojim se da uz ovakvu prognozu do 20.3. nemam kaj ulaziti u polje...
to je samo mučenje tla
Sve depresije kod mene su problematične nakon ovoliko oborina, ništa čudno! Pa tlo je zasićeno vodom u velikoj mjeri!
Iako sam prokopao 30 kanala i kanalića, doslovno sam dušu ispustio! Svaku malenu lokvu sam elimnirao, čim se malo prosuši... na mojim parcelama (nadam se) ne bude problema...
Isto tak,primjećujem na tlima koja su ljetos podrivana da se brže voda povlači nego na sujsednim parcelama.
I vjerujem da podrivanje, kalcizacija, sideracija te ostale agrotehničke mjere imaju velikoooog utjecaja na upijanje viška oborina i stvaranje povoljnijih zračno vodenih-odnosa!
Tak da, ako bude sve po planu, i ovog ljeta radim gore navedeno... ima to svojeg značaja! Nije to pusta priča