Re: PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013.
Početkom tjedna ću nabaciti koju sliku, tj oaza koje nisam uspio oprskati i mene nitko ne može uvjeriti da korištenje herbicida u pšenici nema smisla.
U lošim godinama se prepozna agrotehnika, smatram da si mogao postići daleko bolji rezultat samo da si malo više uložio.
Sijem ju samo za vlastite potrebe i zbog plodoreda, bolesti nije bilo, a dovoljno je gusto posijana da travu bude ugušila. Špricana je sad protiv leme, to obavezno je moralo biti.
Neznam ja kakva to rijetka pšenica mora biti da ju trava preraste, a i kakva to zakorovljena zemlja mora biti??
I još kad se na to sve poklopi loša financijska situacija, moraš sve prepustiti prirodi pa kak bude. Od kad sam ja preuzeo gospodarstvo prije nekih 5 godina, čak ni u ovoj sušnoj godini nisam imao prinos ispod 2300 kg/ral, u prosjeku je prinos od 2500 u nekoj prosječnoj godini, a 2700- 3000 kg/rali u dobroj godini.
Početkom tjedna ću nabaciti koju sliku, tj oaza koje nisam uspio oprskati i mene nitko ne može uvjeriti da korištenje herbicida u pšenici nema smisla.
U lošim godinama se prepozna agrotehnika, smatram da si mogao postići daleko bolji rezultat samo da si malo više uložio.
Posljednje uređivanje: