nek ti je mali i visi ti cijele godine:rolleyess:
Ovaj pauk u orginalu ima rudo kao prikolica , za rudo se vuče u transportu i radu .a zato ti neces crack-ovan A-cad, zbog zastite patenta......
a cemu sluzi ovo zakretanje, ili cemu ce sluziti? nesto prilikom rada ili za transport...?
Rekal sam da ga ne bude ..sva mi se čini da bude stalno u položaju blokirano a na glavicama sve skupa u zrak .:rolfer:A gdje je sistem za centriranje pri podizanju? To se na slikama ne vidi.
Tako jea dobro to, razumio sam za nosenje, vucenje....
mozda nisam dobro vidio, odmah iza toplinga si napravio vertikalnu osovinicu, cemu sluzi ta osovinica? da u radu bude vucen, da ide linijom najmanjeg otpora kad skreces traktorom a ne da ga traktor zakrece?
to nikakoili da ga u transportu zakrenes pa da dodje sa strane traktora?
A onda si to mogel rješiti s nekoliko flahova :finga:Ovaj pauk u orginalu ima rudo kao prikolica , za rudo se vuče u transportu i radu .
To i nije tak loše ali ima kotače 4' , to je tak jadno i klimavo da me strah to vuč po poljskom putu jer se hoče raskopati .
OVo sad služi da ga u transportu nosiš a u radnom vučeš za sobom .
Rekal sam da ga ne bude ..sva mi se čini da bude stalno u položaju blokirano a na glavicama sve skupa u zrak .:rolfer:
To budem napravil na drugom ..samo kad prekopiram sistem:finga:Kad si već tak lijepo složil guskin vrat, onda ga i pogladi (počasti) s mehanizmom za centriranje, ko na svakom pravom Fahru. Tim više kaj je ovaj tvoj unikat