ogromne , ali ako budem prinudjen ići će i one
veoma volim duple gume , a njih kada staviš duplo bude malo previše
@mataz
nova guma je najjeftinija , vjeruj mi namijenjao sam se trulih i polovnih i na kraju kada sabereš nova je najjeftinija
Stavi onda 19.5 one su ti najbliže 20-kama, ja imam 3 komada 19.5, 245 širine, zdrave , šara odlična. Samo nemam felgi za njih pa mi stoje i propadaju.
mene viže brinu doboši
doboši i pakne su na polici , kao novo , skinuto da ne hrdja i kardan takodje
neznam ni ja sam šta bih stavio , nemogu duple 22.5 to će biti ogromno , a 19.5 mi nedostupne :?
Savo, nemoj stavljati one 11R-22,5, već nađi one široke od šlepe. Širine su negdje oko 320...350 i niskoprofilne. Onda ti neće trebati udvojeni kotači, jer ove sigurno nose tih 8m, a nebudu se zabijale u blato kao duple.
rupe nisu problem , redukcione ploče napravim za čas posla
misliš da je dovoljno po jedna guma predvidjam tovariti 8 metara
Neznam koliko gripa kamionska guma uopće ima. No na ovoj radijalki od šlepe bi se možda dale narezati poprečne crte pa bi imala neke šare. Radijalka se ponaša ko gusjenica i ima veliku naležnu površinu, te ne gura klin od blata ispred sebe, pa bi trebala biti bolja od dijagonalne gume. Uglavnom, videl sam na mojem većem traktoru koliko radijalka ima gripa, usporedivo s dijagonalkama na malom traktoru, čak i kad je jako široka, a traktor male mase.
Ti najbolje znaš, jer ja nemam iskustva s takvim terenima. Kak god bilo, jedna šira guma ide puno lakše nego udvojene.
Ako stavi jedne kotače (kaj je više nego dovoljno po nosivosti samoh guma) mora ih okrenuti prema van ?.
...kak se bude s tom odlukom nosila sama glavčina i njezin oslonac tj. ležaj ?
..ako ide pomaknuti srce malo u centar dobivaš koliku širinu traga kotača?
pogledaj par stranica prije moju prikolice izrezo sam srce iz 22.5 cola i ispalio novo od ploče 20mm i uvario u felgu 22.5cola
tema prikolice šumske strana 22
Možda se nismo razumjeli: manje bude gurala blato nego udvojene gume, recimo 8.00-20. Naravno, pogotovo s pogonom, a o tome Savo i razmišlja.te radijalne kako ih ti zoveš guraju blato pred sobom a ne kako ti kažeš jer ih imam na prikolici ali je prednost kad prođeš par puta u isti trag izgura blato i put je sutra suh-ISKUSTVO s tim
više sam pristalica duplih malo užih guma nego jednostrukih širih , duplim gumama je mana to što uvijek iznesu dosta blata na put u svome medjuprostoru
a bolja strana je što bolje savladjuju prepreke
Duple gume rade dva traga bespotrebno .slažem se s tobom.:supz: