• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
ja stvarno gledajući ovu sliku nemogu da stvorim predstavu koliki je prečnik gume :confused:
koja ti je oznaka gume , kompletna
i na čemu budu takve gume ?
sdc12917.jpg

ovo ti je dimenzija 295/60 r22.5 kamionska guma s niskog kamiona koji mora biti nizak zbog visine (kubik tovarnog prostora) ja ih pumpam na 6 bara

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
:supz:
gume 385/55X19.5 3 komada dovezene :supz: i jedna felna za njih , ostaje da nadjem još jednu i da se bacam na prepravki srcadi
na gumi piše MAX LOAD 4000kg , to je za putne uslove , u traktorskim uslovima može i duplo :rolfer:
cijena felne mi se baš i ne svidja , 50e :( ali zato guma ima kol'ko ti srcu drago po džaba cijeni :mrgreen:

stavljao sam je pored onih dupli točkova na mojoj prikolici , djeluje moćno nema šta
najviše me oduševljuje što je prečnik gume skoro isti kao i od ovih koje su sada udvojene
biće to ''picikato'' :partyman:

malo sam gledao za onoga diferencijala gume , sve iz kamionskog programa nema neku šaru sa kojom bi ja bio zadovoljan , džaba i pogon ako su gume ćelave :(
moram još malo da razgledam i procunjam
i ono što sam našao sa imalo šare su gume 22.5 cola , velike su , bolje rečeno - ogromne :rolfer:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
:supz:
gume 385/55X19.5 3 komada dovezene :supz: i jedna felna za njih , ostaje da nadjem još jednu i da se bacam na prepravki srcadi
na gumi piše MAX LOAD 4000kg , to je za putne uslove , u traktorskim uslovima može i duplo :rolfer:
cijena felne mi se baš i ne svidja , 50e :( ali zato guma ima kol'ko ti srcu drago po džaba cijeni :mrgreen:

stavljao sam je pored onih dupli točkova na mojoj prikolici , djeluje moćno nema šta
najviše me oduševljuje što je prečnik gume skoro isti kao i od ovih koje su sada udvojene
biće to ''picikato'' :partyman:

malo sam gledao za onoga diferencijala gume , sve iz kamionskog programa nema neku šaru sa kojom bi ja bio zadovoljan , džaba i pogon ako su gume ćelave :(
moram još malo da razgledam i procunjam
i ono što sam našao sa imalo šare su gume 22.5 cola , velike su , bolje rečeno - ogromne :rolfer:
Eto vidiš da ti se ipak jedna više sviđa. Bolje jedna široka nego dvije mršavice :finga::rolfer:
Nego, ima li još onakvih guma kakve je imal TAM 110/150 - one s pogonskim ripnama?

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Eto vidiš da ti se ipak jedna sviđa :D
Nego, ima li još onakvih guma kakve je imal TAM 110/150 - one s pogonskim ripnama?

već je teško naći takve gume , a zamisli za par godina kako će biti za njih , isto kao i za ove moje
do sledećeg rata ne vjerujem da se mogu naći :rolfer::rolfer::rolfer::rolfer::rolfer::rolfer:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
već je teško naći takve gume , a zamisli za par godina kako će biti za njih , isto kao i za ove moje
do sledećeg rata ne vjerujem da se mogu naći :rolfer::rolfer::rolfer::rolfer::rolfer::rolfer:

griješiš savoris takvih će guma biti to je od niske šlepe standardno ako puno radiš te ti gume neće izdržati ni 2 god. panjevi i žile iskidaju rubove i odmah se pojavi žica na rubu

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
ma neka , meni dovoljno jer gume dobijem besplatno :partyman:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Savo kolko si dao za ove 3 gume ak nije tajna?

nije tajna , za dvije nisam dao ništa
a onu treću sam uspio da iscjenkam da bude uz felnu

što opet u konačnici ne dodje ni dinar :rolfer:

čuo sad da takve idu po 20tak evra , mada mogu svugdje da se nabave za dž jer nikome ne trebaju sa potrošenom šarom :D
u pricipu častiš prethodnog vlasnika i dobiješ ih , ili mu ponudiš da ti platiš zamjenu kod vulkanizera kada on bude uzimao nove , svako će na to da pristane :D

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
evo danas vozili drva..imam samo ove dvije slike,nisam stigo ništ slikat ni snimat,jel vrjeme je bilo loše.stalno snijeg i kiša a blata kolko oš..evo sam dvije slike zadnje ture koju sam vozio 30 km..jedno dva sata.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
koje blato....
ti, a kaj drži ona vrata za kabinu? :lol:

prvo , gdje ti ovdje vidiš blato :rolfer:

a ja sam zagledao malo ta vrata i gledajući u ova lijeva i po položaju šarki zaključio sam da im nije ništa , ona izgleda tako i stoje
i meni su na prvi pogled izdledala kao da su otpala :vragek:

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
tak vrata stoje..a ono mi je ujak vice mi kad budem izlazio na glavnu cestu da palim svjetla na traktoru.hehe..a balta bome da ima tu se nevidi jel po toj cesti di je traktor se ni nevozi puno..tom cestom sam izašo na drugi put di se radi s lkteima,i ostali šumarski traktori od šumarije i rade tam i cjeli put je užasno loš...a dan prije je padala kiša i danas je padala i snijeg pomalo..

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
prvo , gdje ti ovdje vidiš blato :rolfer:

a ja sam zagledao malo ta vrata i gledajući u ova lijeva i po položaju šarki zaključio sam da im nije ništa , ona izgleda tako i stoje
i meni su na prvi pogled izdledala kao da su otpala :vragek:

ne znam kako kod vas u BiH, ali kod nas u HR se ovo smeđe mljackavo gov*o zove blato... a to kaj traktor nije propal do pol bloka, to znaci da šofer zna izabrat bolji put... :vragek: :lol:

tak vrata stoje..a ono mi je ujak vice mi kad budem izlazio na glavnu cestu da palim svjetla na traktoru.hehe..a balta bome da ima tu se nevidi jel po toj cesti di je traktor se ni nevozi puno..tom cestom sam izašo na drugi put di se radi s lkteima,i ostali šumarski traktori od šumarije i rade tam i cjeli put je užasno loš...a dan prije je padala kiša i danas je padala i snijeg pomalo..

sad i sam vidim da je to neki sportski paket kabine za traktor :lol:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
ne znam kako kod vas u BiH, ali kod nas u HR se ovo smeđe mljackavo gov*o zove blato... a to kaj traktor nije propal do pol bloka, to znaci da šofer zna izabrat bolji put... :vragek: :lol:

nažalost znam i ja šta je blato :mrgreen:

V

VTZ

Guest
ok, vidio sam neke slike sam mislio staviti......budem onda tamo.
ali i dalje neznam kako!!

Registriraj se ovdje: http://photobucket.com/ odaberi svoje fotke koje želiš objaviti, i učitaj ih u neki od svojih albuma. Kad je učitavanje gotovo, dobit ćeš razne kodove, a ti kopiraj one koji izgedaju ovako (IMG)photobucket....,(/IMG), i zalijepi ih u svoj post.

Ti kodovi imaju uglate zagrade, umjesto okruglih.

Najnoviji postovi

Na vrh