• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Koiko vozi drva stalo bi i na super specijala , on bi s tim teretom leto po ovom terenu .
Nevjerojatno koliko vitlo sjebe kinematiku , mali IMT s vitlom ne može povuć drvo promjera stupa za niskonaponsku mrežu , kad zapne na obićno stvrdnuto gov*o prvi kraj je u zraku .
Ja znam da ljudi rade kako mogu i moraju , ali majku mu zar nema ljepšeg vremena za u šumu nego po ovome blatu .

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Koiko vozi drva stalo bi i na super specijala , on bi s tim teretom leto po ovom terenu .
Nevjerojatno koliko vitlo sjebe kinematiku , mali IMT s vitlom ne može povuć drvo promjera stupa za niskonaponsku mrežu , kad zapne na obićno stvrdnuto gov*o prvi kraj je u zraku .
Ja znam da ljudi rade kako mogu i moraju , ali majku mu zar nema ljepšeg vremena za u šumu nego po ovome blatu .

To da nemre povuči se nebi baš slagal.
Al kad zapne zapne!Tu nema kaj. Neznam kak je dečkima s večim strojevima,kad njima zapne?
To kapčanje prikolice za vitlo je za KU... !!!
Isprobano! Ta kuka služi jedino za manevrirnja prazne prikolice po dvorištu...

Moram priznat da mi se sve više dopadaju ti Belarusi!
Ko zna . . . .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Al kad zapne zapne!Tu nema kaj. Neznam kak je dečkima s večim strojevima,kad njima zapne?
Ne mislim preko vitla , nego privučeš komad s vitlom tak da dođe sajela do kraja pa onak zakopčana digneš vitlo u zraka pa po ravnom , zavoj neki i tak-nema šanse .
Isto slućaj je kad je prikolica zakopčana na vitlo (kao na ovom videu)

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
a mi kopcamo na vitlo jel rus nema dole ono za kacit prikolicu sve je poskidano.stalno je vitlo na njemu..taj traktor je stalno u šumi..znaci tam i ostaje.vec tri godine nije izlazio van..a što se tice vremena nemožemo mi ništ.kad je taki poso,drva treba kupci traže..i mora se ic.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
To kapčanje prikolice za vitlo je za KU... !!!
Isprobano! Ta kuka služi jedino za manevrirnja prazne prikolice po dvorištu...

Moram priznat da mi se sve više dopadaju ti Belarusi!
Ko zna . . . .

slažem se s tobom nagodinu mjenjam svog imt 565 za belarusa 82 ili 95

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
ja sam sa rusom već nekoliko godina u šumi , ito 52ka kao ova

ni ne pada mi na pamet da razmišljam o ičem drugom :prayer:
naprijed sam mu stavio gume 11ke , nazad su 13ke mada od srca preporučujem 15ke i samo deri
jeftini dijelovi , a kud on prodje slabo se ko odluči da me prati , ne gine mu nasjedanje na diferencijal ili osovinu
samo sada imam u planu da napravim i karetu na koju će ići 6-8 metara ali obavezno da bude pogonska sa diferencijalom i onda je to zvjerina , jedini zastoj oko toga mi je dok naidjem na neki diferencijal koji bi mi se svidio a i da nije skup

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
ja sam sa rusom već nekoliko godina u šumi , ito 52ka kao ova

ni ne pada mi na pamet da razmišljam o ičem drugom :prayer:
naprijed sam mu stavio gume 11ke , nazad su 13ke mada od srca preporučujem 15ke i samo deri
jeftini dijelovi , a kud on prodje slabo se ko odluči da me prati , ne gine mu nasjedanje na diferencijal ili osovinu
samo sada imam u planu da napravim i karetu na koju će ići 6-8 metara ali obavezno da bude pogonska sa diferencijalom i onda je to zvjerina , jedini zastoj oko toga mi je dok naidjem na neki diferencijal koji bi mi se svidio a i da nije skup

slažem se stobom...sam kod nas su gume loše stare preko 20 godina..a nove su preskupe.pa sad tražimo neke plovne.imamo mi lance za njega.al necemo stavljat zbog guma.jel su baš loše..a ovo savo sto ti radiš svaka ti cast;).sviđa mi se ona kardanka sto si npravio...a znaima ma me kak ce ovo tek bit...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
slažem se stobom...sam kod nas su gume loše stare preko 20 godina..a nove su preskupe.pa sad tražimo neke plovne.imamo mi lance za njega.al necemo stavljat zbog guma.jel su baš loše..a ovo savo sto ti radiš svaka ti cast;).sviđa mi se ona kardanka sto si npravio...a znaima ma me kak ce ovo tek bit...

drago mi je da se nekome od ''šumskih kolega'' svidja :prayer:

e sada je na redu prava sexy prikolica , prije sat vremena kroz razgovor sa kolegom sam dobio informaciju da on ima diferencijal od velike zastave 100 konja na koji idu gume 17.5 cola :rolleyess: a ja ginem da nadjem takav diferencijal :madmana:
ja sa tim čovjekom se stalno družim ali mi nikako nije palo na pamet da bi on mogao imati takvo nešto :madmana: cijena koju mi je rekao je više poklon nego plaćanje
sutra kada stignem sa puta idem odmah da vidim o čemu se radi , kaže da ima 2 diferencijala , ako mi se svide uzimam oba , onaj drugi je od male zastave sa gumama 16 cola

BDW
gume zadnje za rusa kod mene koštaju 13.6x38-250e a 15.5x38 290e , komad naravno

skupe mamicu im

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
drago mi je da se nekome od ''šumskih kolega'' svidja :prayer:

e sada je na redu prava sexy prikolica , prije sat vremena kroz razgovor sa kolegom sam dobio informaciju da on ima diferencijal od velike zastave 100 konja na koji idu gume 17.5 cola :rolleyess: a ja ginem da nadjem takav diferencijal :madmana:
ja sa tim čovjekom se stalno družim ali mi nikako nije palo na pamet da bi on mogao imati takvo nešto :madmana: cijena koju mi je rekao je više poklon nego plaćanje
sutra kada stignem sa puta idem odmah da vidim o čemu se radi , kaže da ima 2 diferencijala , ako mi se svide uzimam oba , onaj drugi je od male zastave sa gumama 16 cola

da sviđa mi se..;)..a ovaj rus sto mi imamo je isto prije imo neku prikolicu pogonsku prije ohohoho godina i isto je bio zadnji diferencijal taki neki od zastave tako nešt i isto idu gume od 17 još stoje na njoj al su istrunile...samo šta je sve poskidano s nje...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
da sviđa mi se..;)..a ovaj rus sto mi imamo je isto prije imo neku prikolicu pogonsku prije ohohoho godina i isto je bio zadnji diferencijal taki neki od zastave tako nešt i isto idu gume od 17 još stoje na njoj al su istrunile...samo šta je sve poskidano s nje...

mani su najdraže gume od 20 cola zbog svoga vanjskog obima , lako gaze prepreke , ali te gume skoro niko više ne vozi na cesti tako da ih jako teško mogu da nabavim (znači polovne i skinute)
ovih guma od 17.5 cola ima mnogo više i ljudi iz skidaju i mijenjaju zbog potrošenosti , meni i takve gume odgovaraju samo da su zdrave , a pošto sam dobar sa svim vulkanizerima koji rade teretni program u okolini onda lako mogu da dodjem do takvih guma

al' 20ski ni za lijeka :madmana:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Savo, a 22.5? Pa tih bar ima na bacanje.

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
mani su najdraže gume od 20 cola zbog svoga vanjskog obima , lako gaze prepreke , ali te gume skoro niko više ne vozi na cesti tako da ih jako teško mogu da nabavim (znači polovne i skinute)
ovih guma od 17.5 cola ima mnogo više i ljudi iz skidaju i mijenjaju zbog potrošenosti , meni i takve gume odgovaraju samo da su zdrave , a pošto sam dobar sa svim vulkanizerima koji rade teretni program u okolini onda lako mogu da dodjem do takvih guma

al' 20ski ni za lijeka :madmana:

a i kod nas ima puno tih od 17 .i da sad tek vidio ono za gume od rusa kolka je cjena kod vas kod nas neke kineske koštaju preko 4i pol tisuce kuna kad smo zvali.da vidimo..skupo i kod nas.pa taržimo polovne neke jel su ove vec popucane krpane na razne nacine..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Savo, a 22.5? Pa tih bar ima na bacanje.

ogromne , ali ako budem prinudjen ići će i one
veoma volim duple gume , a njih kada staviš duplo bude malo previše

@mataz
nova guma je najjeftinija , vjeruj mi namijenjao sam se trulih i polovnih i na kraju kada sabereš nova je najjeftinija

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Stavi onda 19.5 one su ti najbliže 20-kama, ja imam 3 komada 19.5, 245 širine, zdrave , šara odlična. Samo nemam felgi za njih pa mi stoje i propadaju.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
a i kod nas ima puno tih od 17 .i da sad tek vidio ono za gume od rusa kolka je cjena kod vas kod nas neke kineske koštaju preko 4i pol tisuce kuna kad smo zvali.da vidimo..skupo i kod nas.pa taržimo polovne neke jel su ove vec popucane krpane na razne nacine..

KOLIKO,,,:eek::eek: NEMOGUĆE :shock::shock:, od kud si točnije to tvoje mjesto, kod nas zadnja guma za rusa 38 cola oko 2300 kn, a prednja 20 cola oko 700 kn.

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
KOLIKO,,,:eek::eek: NEMOGUĆE :shock::shock:, od kud si točnije to tvoje mjesto, kod nas zadnja guma za rusa 38 cola oko 2300 kn, a prednja 20 cola oko 700 kn.

ja sam ti tu kod našica ak znaš možda...nisam ja zvao zvao je ujak..tak je cjena obadvije zadnje gume neke kineske..a sad tražimo neke polovne sam da nisu trule i da imaju malo ripne...

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Znam di su našice, al ti se ne isplati kupovat polovnu, je sam se zaje..... nemoraš i ti, polovna ti je oko 1200 kn, al nova je nova,uzmeš na rate, čekove, polog itd uvjek ima rješenje.Ak hoćeš mogu ti poslat ime firme mislim da je "dom" iz križevaca još moram provjerit.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
evo naišao sam da pogledam ovaj diferencijal o kome sam pričao , nemože čovjek da nadje felne , moram se sada baciti u akciju traženja

abcd0019d.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh