ja sam prosli tjedan zavrsio u drzavnoj sumi liniju,oko 20m suhog hrasta je ispalo,znaci,bila je proreda,sve oznaceno,pospricano,samo rusis. nije bog zna sto,ali dobro dode. imam dosta svoje sume,ali kad svoje porusis,najmanje 15 godina si miran,zato volim ovo drzavno. sad nije bilo puno drva,a interes velik,pa smo losije prosli,ali za 25kn/m ni ne moze biti bolje.prosle godine sumarija posjekla jednu tablu skroz,ekipaza odvezla trupce,a mi radili vrhovinu. bilo je dosta drva,ali blato i voda do koljena,snijeg,a ekipaza napravila jarke od skoro metar. imali smo srece,za 50kn mi je strojar sve s moje linije nabacao na hrpu i na suho,mi smo samo ispilili i slozili,dok su se ostali jadnici skoro udavili u blatu. cijena oko 500kn za 4 metra. pretprosle godine isto proreda,bagrem grab,jasen,nesto malo johe,krasno vrijeme pocetkom drugog mjeseca,u sumu se moglo u papucama,napravili oko 80m za cca 5000kn. godinu prije,proreda u sumi johe koja je bila posadena u redove,ne sjecam se tocno kolicine ni cijene,ali je bilo brdo drva za sacicu novaca... znaci,cijene idu gore,kvaliteta i kolicina dolje... ipak,prije se govorilo da s ulaskom u eu necemo smjeti ni prismrditi u sumu,pa nas ipak puste... s lugarima sam si dobar,ruka ruku mije,nadam se da cu ubuduce godisnje moci napraviti bar za vlastite potrebe,oko 40m. pa nek je i skuplje,ali 350ha sume je na ravnom,i 15 minuta traktorom od moje kuce.