to sam i ja rekaokako to misliš da nema podmazivanja zupčaniki se vrte u getribi skoro uvijek osim kad stoji traktor na mjestu i kvačilo pritisnuto do kraja onda su u mirovanju
Ja recimo ako ga nekad pustim niz brijeg u leru, samo stisnem kvačilo, ne izbacujem ga iz brzine i kad dovoljno uspori dalje opet po gasu.
Živim na šumovitom području na banovoni, planiram kupiti traktor od oko 100 konja i prikolicu za trupce (kladarka) sa dizalicom za utovar istih (grajfer) pa negdje da bude oko 10-15 m3 klade na njoj znači velika prikolica i namjeravam kupovati višemetricu dovoziti je kući i praviti metrice, a ako bi se moglo da kupim šumu pa da iz nje izvučem klade pa ih vozim kući ako ne trebaju neke posebne dozvole osim šumarskog čekića. E sad ima još jedan problem kad bi ja kupio klade normalno s papirima i čekićem, i kad bih napravio metrice kod kuće kako bi to počekićao ta drva nemaju nikakvog žiga ni papira kao da sam ih ukrao a nisam
za prikolicu od 15m3 ti treba traktor 150-200ks
taj način na koji si zamislio posao te vodi u propast
ako nemaš mušterija svojih stalnih bar 1500m ne ulazi u nikakve velike investicije jer će te velike ribe sjebati:icon:icon_axe:
100 konja traktor i 15 kubika , hm , možda sam malo sketpik , zavisi od terena