• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Re: Šumarski traktori i vitla

To su ti čari IMT-ja,tj ne samo njega nego i svih sličnih traktora. Zajeban je mokar asfalt a pogotovo još u kombinaciji sa dvoosovinkom iza,s godinama ti več to postane normalno:icon_fU:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: Šumarski traktori i vitla

treba žlajfati , a nitko neće izalaziti iz grijane kabine :lol:

vaš velečasni

VAVO

Član
Tu od
7 Tra 2012
Poruka
191
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=O2FFfZNtsUU[/YT]
Jučer bio malo vrijedan :) .Ako nisam dobro napravio molim moderatora da poporavi - hvala

Posljednje uređivanje od moderatora:

VAVO

Član
Tu od
7 Tra 2012
Poruka
191
To je hrast od susjede ,budući da je prodala livadu a hrast je njoj ostao pa me je pitala da ga joj srušim za drva a kako sam nezaposlen a svaka kuna mi je velika zašto ne - kad imam dobre pile i ne stidim se niš raditi.Ali da je moj hrast ne bih ga srušio ni u ludilu ,imam jednog također u livadi još je veći od ovog i dok sam živ neka raste,mislim da je na panju minimalno 120 cm.

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
hmm, jel zdrav, nagledao sam se tih uz međe livadskih i svakakvih, stari ljudi nisu dali rušiti a na kraju on unutra trul i šupalj, a o tome koliku sjenu radi i vuče vlagu, pogledajte malo koliki su kuruzi ako je hrast uz među a i ostale kulture, a o žilama da ne pričam,, osobno nisam pristalica takve prakse sa stablima na međi ali svako ima svoje mišljenje

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A kaj ću kad drugo ni nemam :)
Imam 3 rali svoje privatne šume i tu si radim drva za godišnje potrebe svake zime pomalo.

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Malo valja proučit ali nisi pametan dal uopće počet zimsku s ovakvim visokim temperaturama?

http://www.vocarstvo.org/Clanak.aspx?idPodSadrzajJezik=14130

Ovoga se treba bojati: Iskustva prethodnih godina nas uči da je u godinama u kojima je produženo toplo razdoblje do siječnja i dalje, a nakon toga s niskim temperaturama, rezultiralo većim ili manjim štetama na voćkama i to u pogledu smrzavanja pupova, ali i drva osobito nakon iznenadnog i naglog pada temperatura. ... (citirano iz istog članka).

VAVO

Član
Tu od
7 Tra 2012
Poruka
191
Alfada, hrast je zdrav i ogroman a oko njega su johe i vrbe sve zajedno kao mali šumarak u sklopu livade koju sam preorao i posadio prošle zime grabovinu dio a ove zime ostalo tako da mislim sve pošumiti i neka raste.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
zato je dupla vuca zakon kad ides pod brijeg i pocne te tjerat samo mu gas daj da prime gume znam da je tesko ali neki put to je jedini nacin moj savjet

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Je, slazem se, istina je, ali ipak.... bez kocnica na prikolici ..... ne hvala !!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Niz brijeg treba odmah u največoj brzini ..tak te ne može tj. ne stigne potjerati .
vaš velečasni

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
gledam kod mene bisera kad voze,prva nizbrdica i u leru se spuštaju...

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
ler je smrt za svaki mjenjač na traktoru jer nema podmazovanja bio pod opterećenjem ili ne a vi se vozite kako vam se sviđa

Na vrh