Gdje se to tak ekspresno rješava?
Kod nas je tak bilo nekad, a sad prvo treba prijeviti na poljoprivrednoj agenciji. Oni šalju na ministarstvo i u šumariju. Nakon odobrenja iz ministarstva, izlazi na teren šumarski inženjer i vrši doznaku. Ako se drva voze više dana, za svaki dan treba nova popratnica. Da ne zaboravim, svaki papir se posebno plaća.
Gdje se to tak ekspresno rješava?
Kod nas je tak bilo nekad, a sad prvo treba prijeviti na poljoprivrednoj agenciji. Oni šalju na ministarstvo i u šumariju. Nakon odobrenja iz ministarstva, izlazi na teren šumarski inženjer i vrši doznaku. Ako se drva voze više dana, za svaki dan treba nova popratnica. Da ne zaboravim, svaki papir se posebno plaća.
Ja sam napisao što sam vidijo-doživio osobno, za druge nemogu garantirat. Ja za svoj komadić nemogu dobit lugara a ja i otac suvlasnici. :icon_cry:
Vjerovatno ovisi od šumarije do šomarije....
Ne znam tko ti je nadrobio sve ovo, ali baš nadrobio. Jer mi se čini da im se baš nešto pretjerano i ne radi.
Pa nadrobili mi, kako ti kažeš, u šumariji kad sam se došel informirati za doznaku sječe ogrijeva s tim da bi sječu izvršil u naredne 3 godine. Mislim da se nekad moglo tako, jedna doznaka i svake godine popratnica za izvoz iz šume.
zato bi trebalo neko drugačije riješenje, recimo doznaku ostaviti kao obaveznu, a popratnicu si svaki šumoposjednik sam napiše...