• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Markony, izgleda da sam stekao krivi dojam sa obzirom na postove.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
Kad se malo bolje pogleda vidi se da stablo lupilo sa zada. Ovo preko kabine drvo je samo jedan dio stabla koliko sam vidio

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Markony, izgleda da sam stekao krivi dojam sa obzirom na postove.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Neznam po čemu bi moji radnici bili opasni,to su ljudi koji pošteno odrađuju svoj posao i zarađuju za život kao i svi drugi,samo ljudi većinom šumare smatraju agresivcima koji se tuku po birtijama i i rade probleme.Dečki koji kod mene rade su svi do jednoga normalni ljudi i vrhunski radnici,slažemo se međusobno možda bolje od nekih obitelji i ja protiv njih nedam nikome ni jednu krivu riječ reći.

zar bi mogla ovakva bukva napraviti ovoliku štetu na kabini ?

Može može,uzmi težinu i visinu,pa zbroj kolika je to sila kad lupi po komadu lima.

Posljednje uređivanje od moderatora:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Dečki, već za mj-dva bu taj zeko na njuškalu, prodaje se 7745 u vrhunskom stanju, novo lakiran, struja, generalka, ovo ono, nikad zemlju vidio nije, deda vozil babu na plac po sira i vrhnje!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Može može,uzmi težinu i visinu,pa zbroj kolika je to sila kad lupi po komadu lima.
OK ako je to grana stabla koje je iza traktora .. pri prvom pogledu na sliku je moj mozak zaključio da je bukva sama po sebi stablo koje je raslo ispred traktora ...uf al sam zakoplicirao :icon_rofl:

jednom sam ja tak ko klinac bježao ispred padajučeg stabla ...dohvatio me list one najzadnje grančice ....stari je reko bježi u stranu ...ali znatiželja je bila jača od razuma ..ali sam šprintao ...haha

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,081
Nisam stigo prije na forum bio sam u šumi hehe ma za drva na mom otoku ne moras bit mrcina, mislim da bi i puknuti mogo radit ovakva drva ne treba velika snaga :p:
A i da srusim drvo na traktor ne moram brinut da će napravit neku štetu, kod mene su najčeše drva tanka ko na slici

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    83 KB · Pregleda: 183

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Ovaj zetor je dobio drvo po glavi , a kako mi se čini da je ovo slikano nakon odsijecanja ovog jednog stupa pa se čini da su dva drveta u pitanju.
To je moja pretpostavka kao mimozice koja nikada nije drvo odsjekla. :icon_rofl:

A vrh čak iako zadnjom grančicom nedaj bože nekoga zakači to ostavlja jako velike posledice , posledice koje ga prate čitav život. :icon_wink:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Otaj zetor je bio otpisan i prije pada drva,samo nikako nije htio dušu ispustit pa su mu majstori riješili muke jednom zauvijek...

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ovaj Zetor se otplatil punoooo punooo puta i još bude, kaj tvoj (Oficir) nikad nije ni nebu makar izgleda ko da je iz dučana izašel.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da to si u pravu,otplačival se dok je bilo puno blaga,ali zadnjih 10 let sigurno ne,ali služi svrsi i ispravan je.
Al bas da je ko novi i nije,a ima između 4-5trs.
Ja pazim max kolko mogu na sve svoje strojeve aute i priključke,a boli me malo kad netko trga i neodržava,al kaj češ ima nas svakakvih.

Iskreno mi je žal onog 4712 kaj se sad po njuškalu povlači,da nije ostal kod tebe ili nekog ko cijeni stroj koji stvarno može puno i vrijedi jednom domačinstvu zlata...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Meni ni najmanje, ja si složim drugog kad me opet pripali.
Da vidiš 25-taka... zaboravil bi ovog prvog.

Po mojem je cilj teme da se traktor (ilj bilo kaj drugog alata ili stroja) čim prije otplati a dalje da služi za novog ili drugog i da se proda kad je zadnja vura.
Nesreča nikad ne spava pa je tak i ovaj stradal, nisu ga namjerno onesposobili ali su ga prije toga kvalitetno otplatili tak da ....

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Vjerojatno si svjestan da danas se neke stvari teško otplate samo tako.
A i postali smo robovi mnogih stvari i ne živimo život kvalitetno nego na neki čudan bolestan način.
Prioriteti su nam pobrkani.
A kaj se šume tiče ja se osobno njome nebi bavio nikada profesionalno,zdravlje mi je na prvom mjestu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Oficir pa kaj nije u šumi najčišći zrak , kad u lokalnu birtiju dođu dečki iz šume ni jedan ne kašlja i dečki zdravi ko dren . Kao klinac dosta sem radil u šumi od tud i volim Zetora i Štilovku:icon_kidra: a ne volim IMT-e i Štorke:mad::.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
A i postali smo robovi mnogih stvari i ne živimo život kvalitetno nego na neki čudan bolestan način.

Kako tko !!?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Željac ti valjda znaš da su dečki koji su po šumama na antifrizu i dok ih drži nema kašljanja osim dok povleče dim cigarete pa mu krivo sjedne.
Žac da nisam mislil na sve,al večina.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
stav da su svi baštelci pijanci i konobarice kurve je potpuno krivi i uopče mi je žal da sam to komentiral

Najnoviji postovi

Na vrh