• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Baš lepi dan danas pa sam malo uposlio kineza i sebe,fino bi bilo da vreme još sutra izdrži da do kraja iscepam kotače.Večina je hrast i ne ide tak brzo kak bi išlo kad bi bila bukova :icon_weed:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Umoran je pa sam ga sklonio u šupu:icon_lol:da ono sivo kod vrata u šupu.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Cepanje završeno,još složit pa nek se suše.Kinez još uvek radi dobro ovo mu je mislim da 6 godina cepanja.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
abarth koliko je taj kinez bil u eurima?
gledam malo ovaj 'mercedes', još da imam 'para' za njega, huh :(party):

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=DnjKgZtEzDw[/YT]

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Neznam koliko je ovaj brzinac jak na kvrgama, sve to lijepo i brzo ide, ali kad dođe kvrga? Anderson, gdje si to našal i koliko love traži?

Abarth, ja ti imam takvog kineza Schepach 12 t, odradio 5 godina / sezona za tri obitelji, ukupno cca 70 m drva po godini i još se ne predaje niti pozna kvrgu, naravno ako je dobro narihtaš i ako one extremne ne zahvačaš sa cijelom dužinom sjekire, to već svi znamo :icon_rolleyes:

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
1600 Eura piše

a za kvrge, hebat ga, svi znamo i da postoje kvrge kroz koje nejde niš, ja se osobno ne zamar s time, hebet ga, pa nekad treba i imati krvru da se stavi u vatru!

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Nešto od moje jučerašnje akcije. Sve riješio sam. Glavni pomoćnici su na slikama. [YT]https://www.youtube.com/watch?v=euPw5K0coGM&feature=youtu.be[/YT]

Prilozi

• Oleo Mac.jpg
    Oleo Mac.jpg
    67 KB · Pregleda: 160
  • Utovar.jpg
    Utovar.jpg
    64.1 KB · Pregleda: 143

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
ZGzac, ideja ti je zakon, svaka čast, a ja takve dizal hidraulikom traktora bzvz...

mranderson, donesi ti najkvrgaviju i ja ti sa mojim kinezom to razrežem ko z nožem, a ak ne onda zdrobim na treskice za potpalu...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovaj alamunjin bi si svaka kuca pozeljela. Ali neki se radije tjese.citaj pate a kinezom a tipkaju s ajfona za razliku novaca..

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Puknuti, ajfon je prestiž, svaki dan ga koristiš, koristi se za pokazivanje u bertiji čiji je duži, koke se na to lijepe itd.

Cjepač trebaš jenput na godinu 5 dana, skriven je u šupi, većina koja ima ajfone ga i nema... jer neznaju s tim delat....

Ovaj cjepač je prebrz i nema šanse da prođe kroz kvrgu... 5,5 kw ne. Napravil sam i ja kućnu verziju za traktor, mrga trga sve, ZJ se sjeća koji sam cilindar ugradil, pumpu, razvodnik itd. Mogu ti reći da hoće Ursusa 335 pričepiti kad je ozbiljna kvrga u pitanju jer je brži od kineza...pa mu škodi pri snazi koju treba :)

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
...mranderson, donesi ti najkvrgaviju i ja ti sa mojim kinezom to razrežem ko z nožem, a ak ne onda zdrobim na treskice za potpalu...

prijatelj, pa ja sa sjekirom projdem skoro kroz svaku kvrgu koju hoću!
Ali 'fora' je u tome da neću! Zakaj? Prvo potrošim previše snage :icon_rofl: a drugo, svaki malo bolji 'voditelj centralnog na drva' zna da su kvrge, u nekim situacijama nezamjenjive i Bogom dane.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Vjerojatno je mislio koliko je to snažno i spretno za izvlačenje, koliko traje akumulator?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh