• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
75
O pa onda dosta kalaš sa sekirom, ali bogme puno je to ručno kalati. Ovo kaj si zrušil kak voziš doma, kak si spiliš?
Pili se na 33 cm otprilike i onda iskala na manje komade pa na prikolicu...

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
75
Prelomnica??. Dali trebaš tu da ostaneš?.
Koja ti je dužina vodilice ili koliko zuba i kojeg koraka, ozbiljna dužina vodilice, za rušit dobra.
Prelomnica je ostala neprerezana cca 5 cm... strgala se tek pri udaru drva o brijeg....
Vodilica je 75 cm, 3/8 48 zuba, pila Stihl 661CM

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Niska je prelomnica, zato sam to rekao, skoro da je nemaš jer je u nivou, rez sječenja treba da je iznad reza klina, treba biti višlja, zato ti se drvo vratilo unazad a kad je dobra prelomnica ostaje zakačena i puca tek kad krošnja dodirne zemlju. Pukla ti je prelomnica mnogo prije zemlje , ako sam dobro vidjeo, kada je došlo do dodira sa druga dva stabla i zato je išlo unazad, To sam vidjeo, možda griješim . Malo ti je i pravac upitan, još ulijevo, da ti se ustavilo na stablo trupac bi još išao unazad čak i do tebe, jer je nekontrolisan. Izvini možda pametujem ali je gledam neke detalje, eto iz mog ugla gledanja, no možda ti i neradiš ovako,. Ja nepraktikujem u brijeg nikada već samo bočno, kada je klizav teren zna se vratit mnogo unazad i onda je opasna situacija. Naravno ti najbolje vidiš kakav je teren, ja samo djelić. Ovo je dobar video za komentar nedostataka a ne da kažem kako si ti griješio. Molim te nemj ovo svatit kao kritiku već je dobar video da drugi koji budu gledali obrate pažnju na nedostatke, a pogotovo poslije rušenaj kako odozgo padaju prementi i da treba brzo da se odmakne. Naravno i ti si gldedao šta je gore ostalo i kuda ide i gdje pada.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Lijepo uoceni i prokomentirani detalji.... Za ovo sluze forumi da se podjeli znanje i iskustvo... Super @smilan!!!

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Al je na granici kontra od nas.
Prek sljemena sa one Zelinske strane, granica je velika.
Nego kak se to splati uslužno kaj delat? Ima tu kruha ili samo muka? Kak se kaj računa? Rušenje? Vitlanje? Metrice? Furčeki?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Jedan zanimljiv video friški, meni nije jasno ili se dobro ne vidi ili u čemu je kvaka da tak teško ide prazan?
A ono čega se ja bojim da me ne potjera kak njega, ako se čega bojim u šumi onda je to. Ali dečkima svaka čast.

I malo objašnjenja.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ma kad se ovak po blatu ide u šumu, i nije za drugo neg da pogine...di su bili kad se praši iza traktora?
...ja imam velikog zetora i idem u šumu kad se meni digne...
koda slušam svog suseda, on izrovao put a ja naručio bager na njegov račun...
pet sati bagera ga je odučilo od daljnjih bedastoća... 🤭

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
To samo lopovi skroz pri zemlji režeju panj da ga sakriju s lišćem
nije, nego srušiš kak ti je lakše i sigurnije, a panj kefneš kasnije...
današnji lopovi ne rade kao nekadašnji, ovi novi ruše na metar... 🤭

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
To samo lopovi skroz pri zemlji režeju panj da ga sakriju s lišćem
Sram ih može biti, baš su zločesti, dok ih neko ne skuži.
ma kad se ovak po blatu ide u šumu, i nije za drugo neg da pogine...di su bili kad se praši iza traktora?
...ja imam velikog zetora i idem u šumu kad se meni digne...
koda slušam svog suseda, on izrovao put a ja naručio bager na njegov račun...
pet sati bagera ga je odučilo od daljnjih bedastoća... 🤭
Meni samo nije jasno da prazan tak teško ide, u čemu je kvaka? Pa ja sa svojim kad denem u 2 brzu letim po šumskom putu, i u veći brijeg, nije mi to jasno, kaje tak mokro ispod? I još svi vele da je dupljak zakon za šumu, ok. A po čemu? Jer sa jednim i drugim imaš probleme, kaje onda idealno za šumu?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da blato je zeznuto, ali ne čini se u videu da je blato, mislim je al da je baš veliko nevidim, ja se baš bojim ovakvih situacija, nemam kaj lagat. Ovo je najgore kaj može bit u šumi valjda, e sad jel bi pologli lanci u ovakvoj situaciji? Ili ne ići u šumu? Ali opet neko ko živi od toga nemože birat kad da ide ili kad da nejde.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Blato je 5cm a to je dovoljno da proklizava. Lanci bi sigurno pomogli, osobito ako je karika četvrtasta a ne okrugla.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Pa ovaj Zetor nema najboljih guma, ovak se vidi na videu.... Onda ja neznam kako ide kupljenec sa raketom u sumu.... 🤔

Najnoviji postovi

Na vrh