• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Sta kazete za ovu pilu? Ovu imamo u porodici oko 30 godine, jos je moj pokojni otac kupio. Mnogo je drva porezao, a sve fabricki na njemu osim maca i lanaca. Ni karika nije menjana. Oko 10-13 godine je isao za usluzno secenje drva, a otad samo za licne potrebe. Nazalost u okolini sume nema, moram da kupujem.

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrav!!!

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
napravi godišnje 500 metara drva da je zlatna nemože biti 30 god.ja kupujem svake 2 god. novu ne zbog kvara nego da produžim vjek onim starijim.

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
napravi godišnje 500 metara drva da je zlatna nemože biti 30 god.ja kupujem svake 2 god. novu ne zbog kvara nego da produžim vjek onim starijim.
Bez sume ne mogu...
Mogao bi poslati od onih 500 metara malo;), u pravu si, ne bi izdrzao toliko.
Godisnje porezem oko 35 kubika, i jos radi.
Pozdrav!!!

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
nova profi motorka kod mene zaradi za novu kad s njom napravim cca 250-300m. drva i samo husgvarna dolazi u obzir ne što je najjeftinija nego daleko najprofitabilnija redovno čisti filter zraka i samo toči

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
nova profi motorka kod mene zaradi za novu kad s njom napravim cca 250-300m. drva i samo husgvarna dolazi u obzir ne što je najjeftinija nego daleko najprofitabilnija redovno čisti filter zraka i samo toči

Video sam, samo kao da je stilov mac kratka za tu mrcinu... koliko zuba ima taj lanac?
Filter redovno ciscen i ispod poklopca kod lanca. Zvezda pre secenja podmazan.
Vidi koji znak imam gore na poklopcu...
Ovaj je meni vec zaradio novu, ali ne diram dok radi.:D
Pozdrav!!!

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Ma puno. Čovjek mi uzeo za dršku 100 kuna pa mi je bilo puno pa kad sam mu rekao da je skup još se naljutio i rekao da mu više ne dolazim.:rolleyes:

brat i ja imamo slicnoh problema jer cesto lomimo drzalice na rucnom kalacu...
pa sad sami doma radimo drzalice iz suhe agacije...
ne izgleda tvornicki, al je cvrsta i ne kosta nista osim zivaca...

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Ja mislil da će mi reč da mu dam nešto za piće 20 kuna i tak , kad ono 100 čuma, dobro da nije tražio 200, pa to je obična drška za sjekiru.:roll::evil:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ako se bas bavi time, onda mora imati zalihe jasena ili agacije,
mora radit po nekoj sabloni, jer na ruke tesat je dugotrajan posao, i ja bi za to i 300 kn naplatil da se moram za....at...

realna cijena, posto je kvalitetno i jos ako je suho drvo bi bila 50, 60kn, jer one drzalice od 20kn su kocackalice lomljive i nis koristi...

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Ti si još gori nego on, ti bi mi uzeo 300 kuna:rolfer::rolfer::rolfer:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
e pa si ti sam rašpaj :lol: :lol:

neda se danas ljudima nis delat za male nofce, pa nabiju cijenu da te natjeraju da si sam napravis drzalicu, ja vec 4 godine sam drzalice delam, i duze duraju nego ove kaj kupim...

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
ja imam 5 god istu držalicu na sjekiri i svake god samo s njom drva cijepam i ne puca. ovo sad sam se odlučio malo pojačat, da vidim s kojom mi je lakše cijepat, mada mi se čini da mi staru neće bit lako zamijenit.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ja imam 5 god istu držalicu na sjekiri i svake god samo s njom drva cijepam i ne puca. ovo sad sam se odlučio malo pojačat, da vidim s kojom mi je lakše cijepat, mada mi se čini da mi staru neće bit lako zamijenit.

i ja dok um caruje, al kad snaga popizdi jer nece gov*o puknut, pa okrenem sjekiru na ušku i zveknem po panju a gore je debel trupac, nekoliko puta tako i ode drzalica...

znam, saaam sam si kriv, heby ga, sve ima svoje granice...

doduse, u zadnje vrijeme kad nece, uzmem štilku, pa prerezem po pola...
zato me i traje drzalica duze u zadnje vrijeme :lol:

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
ma da ja cijepam samo svježa drva i rijetko okrečem naopačke, samo ako mi zaglavi, drva se moraju cijepat odma kad se srežu, več iduči dan ide teže. ja odma u šumi obavim sve, doma vozim nacijepana drva i odma ih slažem u drvarnu, tako ima najmanje posla, na dan mogu napravit komotno 2 metra, znači sve od rušenja, rezanja, cijepanja i spremanja, ja prezadovoljan.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ma da ja cijepam samo svježa drva i rijetko okrečem naopačke, samo ako mi zaglavi, drva se moraju cijepat odma kad se srežu, več iduči dan ide teže. ja odma u šumi obavim sve, doma vozim nacijepana drva i odma ih slažem u drvarnu, tako ima najmanje posla, na dan mogu napravit komotno 2 metra, znači sve od rušenja, rezanja, cijepanja i spremanja, ja prezadovoljan.

tako cu od ove godine i sam, sad kad imam vlastiti traktor, a ne narucis traktor, pa na horuk, pa tjedan dana bolovanje, pa se onda ide rezat i cjepat...

jedino, jos razmisljam dal da sad porusam drva po snijegu, pa na proljece izvlacenje i obrada...

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
eto kaže da će zatoplit sad za koji dan pa ako nema snijega baš možeš ako znaš što radiš, jer rušenje drva je jako opasan posao, uglavnom bilo bi dobro prije nego kaj krenu sokovi u prolječe, ja ću sad ić za iduću zimu tako mi se drva prosuše.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
nije vodilisa kratka čini ti se lanac ima 34 zuba da se razumijemo ta je motorka isključivo samo za sječu odnosno rezati komade debele za praviti drva je pre teška ali zato je model 372xp ili 359-husgvarna naravno

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
nije vodilisa kratka čini ti se lanac ima 34 zuba da se razumijemo ta je motorka isključivo samo za sječu odnosno rezati komade debele za praviti drva je pre teška ali zato je model 372xp ili 359-husgvarna naravno

bitan ti je broj zuba, ali i korak zuba, nema svaki lanac jednak razmak izmedju zubiju...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
ja odma u šumi obavim sve, doma vozim nacijepana drva i odma ih slažem u drvarnu, tako ima najmanje posla, na dan mogu napravit komotno 2 metra, znači sve od rušenja, rezanja, cijepanja i spremanja, ja prezadovoljan.

I ja bi tako, ali 40-50m mi mnogo za cijepat u šumi. Jedva da stignemo uvest i složit, a cijepa se po zimi kad je najmanje posla.

Najnoviji postovi

Na vrh