Pazi, čak i da je 3/82 bi se mogel zeznuti. Husqvarna ima debljinu članka od 1,5mm (kak i sve normalne pile), a Stihlov je egzotika od 1,6mm.tak je!
ja skoro kupio krivi lanac, štilka 34 zuba, husqvarna 34, zuba, a husqvarna ima korak 3/8, a štilka 404
Štil ima namjerno 1,6mm, da bi ostali sa užom garniturom mogli konkurirati u brzini:finga:
kod huske samo najveći modeli imaju 1,6mm, a kaj se tiče koraka, 0,404 je izbačen zbog sigurnosti, a nekad je bil standard na velikim pilama
ma ne brini, možeš sam malo lakše dobiti vodilicom posred čela:vragek:, al ništ ozbilnjo...pošto je mrvicu veći razmak zubiju malo je izraženiji "back kick" kad piliš vrhom vodilice. smatram da je to pravi korak za stare pile koje se sporije vrte, a imaju veliki moment pa se na taj način malo ubrza rad jer je lanac agresivniji
pogledaj si pažljivo ovaj spot, posebno 1:26 min:finga:
http://www.youtube.com/watch?v=DU0Dr5PBPPU
Sta kazete za ovu pilu? Ovu imamo u porodici oko 30 godine, jos je moj pokojni otac kupio. Mnogo je drva porezao, a sve fabricki na njemu osim maca i lanaca. Ni karika nije menjana. Oko 10-13 godine je isao za usluzno secenje drva, a otad samo za licne potrebe. Nazalost u okolini sume nema, moram da kupujem.
Uploaded with ImageShack.us
Pozdrav!!!
Takvu imam i ja...Isto stara oko 30 god nije se nešto naradila ali je bilo popravaka za skoro pol nove...
Meni se prva varijanta više sviđa iz nekoliko razloga:Spremam se ovih dana u izradu poluge za dizanje i utovar na prikolicu težih (debljih) komada metrica, trupaca i sličnih stvari.
Trenutno sam malo u dilemi, dal napraviti polugu s trećom (gornjom) točkom kopčanja, na koju bi došao top-link, ili pak polugu potegnuti do mjesta gdje se (direktno) kopča na traktoru.
Otraga na traktoru imam gornju poteznicu s tri rupe, ali prednost prve varijante je što se s regulacijom dužine top-linka može preciznije podešavati položaj (nakošenost) poluge, u odnosu na poluge traktora..
Vaše ideje, mišljenja ili iskustva?
ovakvu glupost dugo nisam vidio s ovim je učinak ravan bankrotu