• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Mora se vodilici priznati da reže ravno.
Mene zanima s čim su ga oglodali kad je u zraku bilo :unsure:

Markec1982

Član
Tu od
10 Stu 2020
Poruka
54
Tako se to radi

Ghost,ako mozes nekako objasniti na koju foru ostavi zavrsni rez da drvo ostaje i ceka da ga drugo poklopi,jer kad se pili,obicno kad krene onda se odmaknemo i dalje ide samo,stvarno je extra za vidjeti i odraditi nesto takvo.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,708
ne znam, nisam pokušavao jer nemam takvih stabala, pretpostavljam da su ovo u neku ruku idealne situacije gdje nema ni trunke vjetra i da su sva stabla potpuno ravna...stvarno ne znam, gledao sam par videa gdje su 2-3 stabla u igri pa to mi i nije teško za shvatiti, prekineš završni malo prije nego samo drvo krene, itjeraš klin da ga drži dok ga drugo ne poklopi, ovdje bi mi trebalo prikolica klinova :D

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
ja mislim da bi prvo trebal posadit šumu u red, a onda ju tak rušit...za jedno 50-60 godina... ;)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
Jednostavno to rade prva dva tri ostave malo da drži a što su dalje od mjesta kretanja domina su ostala Jača na rezu. Prvo kreće i svojom masom gura drugo i tako dalje pa na kraju kad ih je deset, jedanesto i dalje i da nije podrezano bilo bi možda izvaljeno jer nebi moglo da zadrži silu kretanja deset stabala. Uglavnom je za pohvalu pronaći takve okolnosti da se to izvede.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,486
Znam kako je to, i meni su isto tako prije 2 godine, i onda sam se ja porezao dok sam čistio za njima. Tko zna što su mi ove godine pripremili ..

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
ako ikad uhvatite lopove u svojoj šumi, postupak je jednostavan...prvo policija, a onda neka policija obavijesti i šumarsku inspekciju (obavezno morate inzistirati na tome)...tak da lopine imaju tretman kakav zaslužuju...
šumarski inspektor plijeni vozilo (traktor, vitlo, prikolicu...) i alat (pile, sjekire, kajle, rašpe...) i sve to lijepo ide na carinsko skladište u žicu...i onda to lopina zapamti dok je živ...
kazna da se zasere, i još mjesecima (a kak su naši brzi i godinama) nema ni traktora ni motorke... 🤭

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,486
Al ga problem uloviti, kad je meni do moje šume sat vremena a njemu s njegovim traktorom valjda 15 minuta,i još k tome idem kraj njegove kuće, nema šanse da i ako je tamo da mu netko ne javi.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,486
To mi i je u planu, nažalost kad su takva vremena došla, nije mi žao da bi si sirotinja uzela, nego ovi šverceri i lopovi koji kradu za preprodaju oni me nerviraju.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,991
Mene iskreno bi bilo sramota da takvo nešto napravim. Da mi se i to desi, da kojim slučajem rušim drvo na međi, a da nije naše, dao bi mu svoju bukvu ili hrast da si uzme. Nikad mi ne bi palo na pamet da uzimam tuđe.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
tak si i sam mislim, nikakva me sila valjda nebu naterala u tuđu šumu...
a lopove sam uhvatio...više puta (ne iste) i nakon svega sam im još potiho obećao : Ako te opet uhvatim, nebum te ni taknuo, ali ti doma nikad došal nebuš.
...pa si ti misli... 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh