• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
plaćaš šumariji zvanično 25km po metru na panju , ali to nije sve , znaš i sam kako ide ostatak priče
a prodaješ izvučeno na put do kamiona po 50-55km , a do krajnjeg kupca ide po 65
nije problem cijena , problem mi je lokacija sadašnja , previše patnje za mali učinak po danu
pokušat ću da izmuvam drugu lokaciju , ail znam i sam da će to biti nemoguća misija

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
sam se povukao iz šume na neko vrijeme iz nekih razloga, idem uslužno sada , kasnije će probati u svojoj režiji , iskreno teško ide prodaja , sada djeca krenula u školu i odmah se osjeti pauza u prodaji drva

imam isti problem ne idem u šumu već 8 dana jer imam sad na lageru pred kućom cca 70m drva prodaja ide slabo jer je još uvijek ekstra toplo.Ali sljedeći tjedan vjerovatno opet krećem pa ću vidjeti kako dalje

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
imam isti problem ne idem u šumu već 8 dana jer imam sad na lageru pred kućom cca 70m drva prodaja ide slabo jer je još uvijek ekstra toplo.Ali sljedeći tjedan vjerovatno opet krećem pa ću vidjeti kako dalje

momci nesekirajte se,koliko god da izvučete prodaće se.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ma ne sekiram se ali treba isfinancirati 150 m drva da ti stoji to je minimalno bez dnevnica 20000kn

znam ja to.ali znam barem kod nas da se sve i klipa proda.nema šta da ostane.jest da ti moraš ići u avans da bi to sve odradio ali mislim da nema gubitka iako se malko sačeka sa prodajom.jedno je sigurno,zima dolazi...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
poštovani kolege forumaši ,pogotovo vi koji grbite leđa po šumi žao mi je što nisam danas poslikao jednu štilovku u Gudovcu,dušu dala za jaka leđa ima vodilicu negdje između1-1,5m,cijena 12 000kuna,ta može komotno u one američke šume:mrgreen:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
poštovani kolege forumaši ,pogotovo vi koji grbite leđa po šumi žao mi je što nisam danas poslikao jednu štilovku u Gudovcu,dušu dala za jaka leđa ima vodilicu negdje između1-1,5m,cijena 12 000kuna,ta može komotno u one američke šume:mrgreen:

to je ona što pila dva stabla odjednom??:axe:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
neznam ali definitivno moraš imati xxxx kao konj i mišiče kao švarceneger:axe:

EDIT savoris
pokušati bez psovki
hvala

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
to je ona što pila dva stabla odjednom??:axe:
Vidio ju i ja :supris:
Ma sa tom moreš doma iz fotelje drva u vočnjaku piliti. Mislim da je bila 880 ili tak nekaj, ali kaj je preveč je preveč

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ma sa tom moreš doma iz fotelje drva u vočnjaku piliti. Mislim da je bila 880 ili tak nekaj, ali kaj je preveč je preveč

Eto imaš jedan pokušaj da pogodiš zašto se onda do prošle godine nije nudila na našem tržištu.....:rolleyes:
A najzanimljivije je da je prošle sezone koštala 10500kn, a ove 12000....:madmana:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Eto imaš jedan pokušaj da pogodiš zašto se onda do prošle godine nije nudila na našem tržištu.....:rolleyes:
A najzanimljivije je da je prošle sezone koštala 10500kn, a ove 12000....:madmana:
Nemam pojma, ali znam da od lani pa do danas, a i u budučih mali milion godina kod nas nebu više tak debelo dreve naraslo da bi trebala. A možda i grešim :scratch

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

a jooojjj kako je tek onome koji je hoće naoštriti...:toimonster:

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Čuo sam da su ovih dana šumarije diljem zemlje dobili dosta nove tehnike, tako da se šumama crno piše.Treba porušiti i prodati ono što još nismo :x.Pa kao što kaže muhaničar, sumnjam i ja da ćemo u skoroj budućnosti imati stabala za ovakvu vodilicu.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
evo odgledo sam tekmu i sad mogu zaključiti dan... dopodne sam popizdio jer mi se kardan sijebo mojom greškom- nisam ga jučer dobro stavio na vitlo i nakon 4 cuga mi se razdvojio i vanjska cijev je udarila u ruku te se udubila...jutros sam bio lud i odlučim kupiti novi kardan ali kad sam skužio da moram napraviti 100-tinjak km da bih kupio ono što mi treba e onda sam još više popizdio i izašo van i silom složio kardan:evil: , bio sam oko sat vremena aktivnog posla kad mi se razije.ala sajla:toimonster: , opet kupim stvari i idem doma sva sreča pa se ima sajle...namotao sam novu 12-icu... stavio koji čokerćič...namotao na tvrdo...
još sam za dana stigao i motorku poriktati- izbrusio vodilicu, nabrusio lanac, natočio, probo... i sve spremno za jutro-nadam se bez ikakvih komplikacija

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
evo par slika završnih radova u šumi za ovu godinu

pict0153i.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

pict0149ok.jpg

pict0150y.jpg

pict0151t.jpg

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Kod mene ih ima dosta, bilo i par uboda. Ako prave bas prevelik problem pokusaj naci strsljenik, jer ako ih ima bas toliko onda je strsljenik vjerovatno blizu :axe:

Šuma mi je blizu, kažu da operiraju u krugu 5 km :(

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Šuma mi je blizu, kažu da operiraju u krugu 5 km :(
Ne mora čak biti niti šuma; omiljeno mjesto su im i stare, napuštene drvene barake. Obići malo oko svog voćnjaka i snimi ima li negdje koja zapuštena baraka. Ako ne, onda neko suho drvo (kod nas im je omiljena trešnja jer je mekano drvo; nisam ih još vidio na hrastu).

Najnoviji postovi

Na vrh