• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
evo ja napokon gotov.....sad malo uživanja, odmaranja i trošenja novaca- nešto je otišlo za italiju....sad se čeka još jedan šleper...pa malo "kapitalno ulaganje"....
evo sad sam prošao solidno jer sam na rastu platio 99 kn/m3

stihlMS660

Član
Tu od
18 Stu 2010
Poruka
275
evo ja napokon gotov.....sad malo uživanja, odmaranja i trošenja novaca- nešto je otišlo za italiju....sad se čeka još jedan šleper...pa malo "kapitalno ulaganje"....
evo sad sam prošao solidno jer sam na rastu platio 99 kn/m3

koko uzimaš za rezanje višemetrice u panjeve/klade po kubiku?
kolko računaš za cijepanje? cijepaš sa cjepacem?
...naravno, ak cijene nisu tajne..:)

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
koko uzimaš za rezanje višemetrice u panjeve/klade po kubiku?
kolko računaš za cijepanje? cijepaš sa cjepacem?
...naravno, ak cijene nisu tajne..:)

kod nas rezanje ide 40-50 kn m3

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ja višemetricu udaram po rezervaru i to od 50-80kn - ovisi ako je stara mušterija, te ovisi o samom stanju lanca i deranju istog...
cijepanje s cijepačem 20-25kn/m - ovisno jel je na hrpama ili samo izrezano

P.S-sutra ode i zadnja tura za italiju.....i onda više nema ništa pa opet moram raditi pas masters:axe::madmana:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kod nas rezanje ide 40-50 kn m3

ja višemetricu udaram po rezervaru i to od 50-80kn - ovisi ako je stara mušterija, te ovisi o samom stanju lanca i deranju istog...
cijepanje s cijepačem 20-25kn/m - ovisno jel je na hrpama ili samo izrezano

P.S-sutra ode i zadnja tura za italiju.....i onda više nema ništa pa opet moram raditi pas masters:axe::madmana:
40-80 kna , tu ima debelo mjesta za konkurenciju

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
samo rezanje mi baš i nije neki navalni posao- imam par mušterija i to je to, a što se tiče konkurencije ja je niti nemam- neda se ljudima raditi, ja sam za jedan dan mogu izrezati 20 i koji kubik na panjiče, istina i bog da se oporavljam cio dan ali za cca 600kn dnevnicu...čuda se rade još pogotovo kad znam da su novci odmah i onda znam da koliko napravim da ču toliko i zaraditi...
što se tiče uslužnog cijepanja to puno puno puno više radim i manje se umorim a zarada je mrvicu manja ali isto tako znam da koliko napravim da toliko i zaradim i kad odbijem radnika i naftu opet mi ostane poprilično....svaka kuna se hvata

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
.............. a može i ovako :rolfer:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=bKLV5bJgZ-k&NR=1[/YT]

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
e je mu poso da se u .....,pa valjda je logičnije i lakše slagati složena drva nego ovako zbrda zdola a svako ima svoj prepoznatljiv način rada pa si iz jednog napravi dva posla da mu nije dosadno:partyman:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
e je mu poso da se u .....,pa valjda je logičnije i lakše slagati složena drva nego ovako zbrda zdola a svako ima svoj prepoznatljiv način rada pa si iz jednog napravi dva posla da mu nije dosadno:partyman:
E to i ja kažem ..osim ako nije dovezao kao uslugu

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
To neki jugošvabo kupil drva a ovi mu to skipali na brzaka pobrali pare i gas:partyman:
Slaganje je 20€ ekstra :finga:
Sad se čudi i govori "svojima" gore kak je evropa glupa kaj su zmislili kipere i sve te đinđe a treba samo prehitit prikolicu :roll:

Imače je najbolji lik v trenirke z pivu :drinkers::drinkers::drinkers:

Inače je i lakše izmjeriti poslje ak je na hrpi :rolfer::rolfer::rolfer:
Kup drv = 1200kuniča :finga:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
evo da se požalim, naime rezo sam višemetricu i puko mi lanac i sve ok idem do torbe po drugi kad skužim da mi je stari bio u torbi od motorke te je on pravio raspored po svome i izvadio mi 2 stara poderana lanca koji su služili kao prva pomoč i on mi stavi jedan potrošen na pola ali nije skužio da ga treba pokrpati, baš sam bio sretan:evil::mad:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
a ja juče možeš misliti kakav sam bio kada sam vidio da nemam turpije , nisam išao u šumu namjenski nego sam navratio u povratku kući a imao sam motorku u traktoru , pa rekoh ajde da nasiječem bilo kakvih ogranjaka i povezem , a lanac tuuuup :evil:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
a kad dogovoriš ekipu za subotu, rezanje&cjepanje...
15m drvi, stihl 051, i husqva 61, svaka ima svoj lanac i bok.. pogubio sva tri rezervna oštra lanca koje sam dovezao sa brušenja...

i kao šečer na kraju zacvika lanac na štilki, zvijezda je bila potrošena...

pol smo srezali, a gajba pive ošla... dobro sam i prošal :lol:

A

AGRIPLUS65

Guest
a kad dogovoriš ekipu za subotu, rezanje&cjepanje...
15m drvi, stihl 051, i husqva 61, svaka ima svoj lanac i bok.. pogubio sva tri rezervna oštra lanca koje sam dovezao sa brušenja...

i kao šečer na kraju zacvika lanac na štilki, zvijezda je bila potrošena...

pol smo srezali, a gajba pive ošla... dobro sam i prošal :lol:
nesretni dani za motorke ,i meni jucer nesto puklo u 051 ali dalje radi trokirajuci.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
pa pogledaj kaj je da ne bi bilo kaj zgorega još...
ili ju namjerno draplješ da kupiš na husqvarnu na akciji "staro za novo"?

Najnoviji postovi

Na vrh