Pa bojim se i takvih, u meni je strah stalno kad rušim, kad padne onda je druga priča.Nemoj se ti @Kapetan_broda_Kupljenec niti ovih sitnijih prestati bojati....tu strah glavu cuva...
Ovo što ja radim je rušeno zimus/proljetos ali su cijelo ljeto zajebavali i nisu puštali u šumu iz pitaj boga kog razloga da bi sada kad su krenule kiše i blato pustili da se ide raditi, ali eto, da se ne vozi ako se baš ne mora jer trebalo bi čekat da se prosuši,,,U zadnje vrijeme, barem prema pisanju na forumu, se dosta drva izvlači iz šume. Kad su ta drva rušena?
Strah ti nije prijatelj, upravo suprotno, stablo moraš poštovati ali ga se ne smiješ bojati, oprez i strah nisu sinonimi pogotovo u ovome poslu jer koliko je opasno skloniti se od stabla u padu prekasno, toliko opasno može biti i ako ga pustiš prerano, moraš biti svjestan opasnosti, oprezan, pažljiv...ali strah zaboraviPa bojim se i takvih, u meni je strah stalno kad rušim, kad padne onda je druga priča.
Onda polagano sve bez žurbe, evo ja sutra ujutro idem na put 3 sata vožnje sa raketom u šumu da vidim samo kakvih komada imam u toj šumi, bez žurbe i samo polagano.
Napominjem i priznam da me strah rušit, nikak da se oslobodim straha od tih velikih komada, a nažalost kak mi se čini sad su svi takvi. Ove sitnije sam maznul. Sad nastupaju ovi vekiki komadi, opet nekaj novoga za mene kao pomoćnog profesionalnog šumara. Tolko volim rad sa motorkom a nemam kaj za delat kad mi drva netrebaju. Jednostavno guštam u tome.
Hvala.Ovo što ja radim je rušeno zimus/proljetos ali su cijelo ljeto zajebavali i nisu puštali u šumu iz pitaj boga kog razloga da bi sada kad su krenule kiše i blato pustili da se ide raditi, ali eto, da se ne vozi ako se baš ne mora jer trebalo bi čekat da se prosuši,,,
Danas bijah u lokalnoj šumariji.Kako nije? Cijenik Hrvatskih Šuma, 1 kubik 261kunu.Bukva i grab.