Kad je sve ovako blatno i mjesavina sa snijegom lanac izdrzi jako malo, ove godine sam tek poceo koristit husqvarnin lanac, do sad sam uvijek koristio samo oregon lanac pa imam osjecaj da je bolji lanac od oregona nekako vise izdrzi... ovaj od husqvarne imam od devetog mjececa i polako dolazi kraju..tako da ovaj husqvarnin lanac mi je u ovima uslovima izdrzao prvo rundu komplet jer je put bio jos kolko tolko...znaci rezano na metar 4 komada svaki duzine 15 metara i promjera cca 40 na pocetku to iznosi cca 60 rezova i lanac tup ko k* 😁 nabrusio i drugu rundu je bio put jos blatniji izdrzao samo za tri komade znaci 45 rezova i ostalo dalje isto tako...Bravo! Sad je pravo vrijeme za prvo grijanje drvima.
Nakon koliko rezi, kod raspiljavanja tak blatnih drva, je potrebno busiti lanac?
Pa prakticki nisam napravil nista metri 😁🙈 samo je rezano na metre... imam jos dan posla da to iscijepam i onda treba vozit jos doma... 🙃😁 onda bi to trebalo bit cca 20 metara mozda i 25 vidjet cu tocno 🍺 nemam bas puno slika od danas 😁Daj još koju slike iz šume 🙂
Kolko si metri danas napravil?
Takve stvari se i meni dešavaju. Uvideo sam da je to rezultat nekih grešaka koje sam pravio. Našao sam dva razloga i kad sam na njih obratio dobru pažnju to više nema.Ja sad vise stvarno ne znam sto se kod mene događa, da li uvijek uspijem kupit rubu sa greskom ili sam samo ja sa greskom. Uglavnom, jedan lanac dva putaostren, drugi jednom...
kaj to drvlje nije imalo granja, kad voziš samo trupce?Prijatelj i ja bili u šumi dva dana prvi dan sa 3 prikolice, a drugi sa dvije ima oko 30 metara sve skupa stim da smo normalno tovarili. Sad čeka robusta 20 tona sa vitlom da to skala?
Smiju ostati trupci kolko hoćeš, ali definitivno nebi imalo smisla tovariti granje sa kranom ???? Po granje će on već otići i sam za to mu netreba kran. Inače šuma je 16 kilometara daleko samo asfalt, plus šumski put. Ovo je druga runda sa dvije prikolice.Možda trupci ne smiji ostati u šumi preko noči