• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa prakticki nisam napravil nista metri 😁🙈 samo je rezano na metre... imam jos dan posla da to iscijepam i onda treba vozit jos doma... 🙃😁 onda bi to trebalo bit cca 20 metara mozda i 25 vidjet cu tocno 🍺 nemam bas puno slika od danas 😁
Samo ti deni slike da se i mi veselimo kaj šumu nebumo videli ovo leto🙂🍺

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Hvala Tommy, naravno nemam taj lanac ali koliko ja poznajem osobine raznih alata i vrsta raznih alata kao i njihovu geometriju, znam da je to razlika I zbog tog sam i pitao. Naravno nisam zaboravio o tom lancu kada si opisivao prije nekoliko mjeseci.
Kako i ti sam navodiš da nešto sporije reže samim tim ima i malo veće otpor, pa me i interesuje dali će se nešto i odraziti na pogonski mehanizam lančanik.
Za kolegu včl.puknuti to je opisivano da osim reznog dijela nije ništa drugo od vidije, mada bi lično moja želja bila kada bi proizvođači lanaca mogli da osoviniçe ili zakivice odrade od vidije ili dosta tvrdjih čelika, da se lanac manje haba il kako u praksi kažemo ne istže a u stvari se haba na tim osovinicama il zakivcima.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Zanl sam koje su ti namjere.mudrac..xd

Uz današnju tehnologiju i materijale pogpnski lančanik bi trajal vječno..ali kome bi to koristilo.
Nisam mudrac al ajd.
Nebi da se žalim meni su i lanci I dijelovi ok. Zaista za jedan lanac od 15e reći nešto, pogonske zvezde prsteni su oko 7e. Svake godine mijenjam na dve pile 2 lančanika i nekih 10 lanaca to nije ništa u usporedbi zarade, a i nemislim da treba biti večno.
Samo sam izneo u predhodnom neko mišljenje oko vidia lanca ma zaboravite.

Najnoviji postovi

Na vrh