vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
I sokić..
Fala na odgovoru i informaciji o husquarninom lancu.Kad je sve ovako blatno i mjesavina sa snijegom lanac izdrzi jako malo, ove godine sam tek poceo koristit husqvarnin lanac, do sad sam uvijek koristio samo oregon lanac pa imam osjecaj da je bolji lanac od oregona nekako vise izdrzi... ovaj od husqvarne imam od devetog mjececa i polako dolazi kraju..tako da ovaj husqvarnin lanac mi je u ovima uslovima izdrzao prvo rundu komplet jer je put bio jos kolko tolko...znaci rezano na metar 4 komada svaki duzine 15 metara i promjera cca 40 na pocetku to iznosi cca 60 rezova i lanac tup ko k* 😁 nabrusio i drugu rundu je bio put jos blatniji izdrzao samo za tri komade znaci 45 rezova i ostalo dalje isto tako...
Kad je sve ovako blatno i mjesavina sa snijegom lanac izdrzi jako malo, ove godine sam tek poceo koristit husqvarnin lanac, do sad sam uvijek koristio samo oregon lanac pa imam osjecaj da je bolji lanac od oregona nekako vise izdrzi... ovaj od husqvarne imam od devetog mjececa i polako dolazi kraju..tako da ovaj husqvarnin lanac mi je u ovima uslovima izdrzao prvo rundu komplet jer je put bio jos kolko tolko...znaci rezano na metar 4 komada svaki duzine 15 metara i promjera cca 40 na pocetku to iznosi cca 60 rezova i lanac tup ko k* 😁 nabrusio i drugu rundu je bio put jos blatniji izdrzao samo za tri komade znaci 45 rezova i ostalo dalje isto tako...
Kao i za sve ostalo, mislim da ne postoje idealni uvjeti rada, odnosno identični da bi se moglo reći da je jedno bolje od drugoga, ja sam prije uzimao Stihl lance i nikad, niti jedan nije odradio a da ga nisam morao skraćivati za makar jedan zub, onda sam prešao na oregon, pa na Husq, meni osobno, oregon je dobar, jako dobar lanac ali Hq mi je bolji, desilo mi se, ne znam do čega je bilo na 555, dva lanca potpuno nova, prije ijednog oštrenja, prvi puknuo, ja ga zakrpam, pukne na drugom mjestu, uzmem drugi koji je od jednom puknuo na 3 djela...dalje, prije i poslje bez ikakvih problema. Radio sam na terenu gdje sam svaki rezervar morao oštriti lanac pa misliš ne valja, sad sa jednim sam napravio 50 metara drva, hrast, jasen, grab, topola...još ga nisam oštrio, ali je drugi teren, prvi je pod Savom gdje ima pjeska u drvu, ovo sad je baš u šumi.Moram priznati da mi sad nič nije jasno. Kaj sam si ja nekaj krivo protumačil, ili kvaliteta husquarna lanaca nije ujednačena?
Nije ga nitko pil 🤔.I sokić..
Sobzirom da imaš vidia lanac, propratili kako utiče na pogonski lancanik u uspiredbi sa običnim lancima dali će više habati lancanik, pa to podeli ako se mogne uočiti razlika.Lanci se rastežu kad se sili mač kroz drvo ili ako je lanac tup pa se pokušava dalje piliti u kombinaciji sa jačom pilom. Ja ne trošim nešt puno lanaca, možda 4,5 godišnje i nikad nisam moral skraćivati lanac prije nego je potrošen. Mislim da to bude jedino slučaj sa vidia lancem koji imam jer se on sporo troši…