• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Kikiiv

Novi član
Tu od
15 Velj 2023
Poruka
2
Da ima vanjske cilindre

11900eura od poznanika mehanicar nesto sitno se bavi poljoprivredom mjenja traktore svakih 4-5 godina

Sad se samo ceka ljepo vrijeme da ga isprobamo...

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Ovo vec da, viđao sam i ja na videima i moglo bi valjati za ovako drvo
Nego.. evo malo danasnje zabave
nego, tko će popraviti taj put iza tebe?:oops:
...u mom kraju da to napraviš iz puta, ili nedaj bože po privatnim parcelama, bio bi linčovan...pa kamenovan...pa tek onda pokopan u tom blatu... 🤭

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ovo je put kroz šumu, uz dozvolu šumarije tak da...njihov problem 😁 a inace puteve svi kvarimo i svi popravljamo kad je vrijeme za to

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja se moram samo ograničiti na dio "naslova ove teme", na izradu drva i ja to radim doma, na dvorištu.
Jučer sam, "onaj paket švarklini" kupljen na Staru godinu, na staroj krami, izloženih na TAM-iću, prvo s "svojom motorkom" izrezao na komade za piljenje na "cirkularu". A onda je supruga bila "dodavačica", a ja sam "cirkulario 🙃", počeli smo oko podne, a završili smo oko 18:30, pod svjetlom, samo da završimo. Nismo po mraku pospremali cirkular, samo je dobio preko sebe ceradu, a nisam imao volje niti slikati taj novo napravljeni kup drva, "bio sam naivan", ma vraga tak' to ide stih pjesme, bio sam umoran...

Rezanje pri kraju, "skipanih švarklini na kupu", došao je susjed sa svojom profi Štilovkom da mi bude pomogao, bilo je susjed hvala, evo taman je gotovo, ali za tvoju dobru volju si bumo spili "moj zagorski gemišt", nemaju samo Slovenci ili Đakovački vinogradi dobra vina, imam ga bome i ja ;)🥂:
IMG_20230215_151501.jpg
IMG_20230215_151515.jpg
A ovak' smo mi to "s cirkularom zravnali, naše roženice/ruženice/rogove za našu peć":
IMG_20230216_091011.jpg
To nam bude za kurenje tam' u 2024., tko živ, tko zdrav...

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas je jutro osvanulo obavijeno gustom maglom. Malo sam se muvao, sim-tam, nikud nikam, a dok se razišla magla krenuo u čišćenje piljevine. Malo "zubače i lopata", a onda malo "usisavač" na žalost odradila je moja rezervna kosilica s Honda motorom, jer svoju "zelenu" sa starim dobrim Briggsom nisam uspel vužgati. Zima je, a kompresija joj je jako slaba i nisam ju danas zbudil :cry:. Budem ja nju, našu "zelenu" na proljeće generalno zrihtal...
IMG_20230216_115526.jpg
IMG_20230216_121513.jpg
Sad sam sebi uključil "spori reduktor", del sam se na laganini, jer "moja draga danas radi cijeli dan" (eto još samo malo, cca 2 tjedna i nema više niti ona radnih obaveza 🥂) pa sam se prebacio u kuhare.
Dok ja ovo tipkam, na "novom indukcijskom, samostoječem" ma ne, ne baca on nama više FID-ovku 🙃;)🥳, mi se več "dinstaju srca i povrće" za starinsko jelo "svinjska srca - na kiselo", z domačim jabučnim octom budu... mmmmm, ma "na pref/unaprijed" im se veselim...

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Koji je to model 2145, 2150?
Vidim (po starteru) da je novija od moje (2152)

Najnoviji postovi

Na vrh