Imam istu pilu, mrak stroj, nema tu prepreka... TomGun, maher nema što za rušenje, odjeven sve po PS-u zaštitna obleka i obuća i jasno sve STIHLVideo rušenja bukvi od jučer. Srušeno 5 komada promjera od 70 do 90 cm. Pila koja je korištena je
Stihl 661CM sa 90 cm vodilicom, da se malo odmori MS462 koja je u upotrebi 95% vremena.
Video je malo dulji...
daj probaj gurat sa sajlom, pa javi kak ide... 🤫Kad rušim nagnutu agaciju visine 20m a smjer rušenja je za 90st od strane na koju se naginje. jel bolje gurati ili vuči s traktorom?
Kad rušim nagnutu agaciju visine 20m a smjer rušenja je za 90st od strane na koju se naginje. jel bolje gurati ili vuči s traktorom?
Tako je. Ova bukva koju sam rušio u prije objavljenom videu s kajlama je bila upravo takva. Visjela je dobro u desnu stranu od smjera u kojem sam ju rušio, zato je bilo toliko udaranja . Samo treba ostaviti dovoljno debelu prijelomnicu trokutastog oblika, tako da je najdeblja sa suprotne strane od one na koju visi i smanjuje se gotovo u trokut na nagnutu stranu. Pa onda udri po kajlama.Ako znas raditi 90° nije problem bez icega zakrenuti, samo dobar zasjek i kajle. Ako nisi siguran bolje je vuci nego gurati, zapravo ja osobno guranje nikad ne bih preporucio.
Kako to sekira husqvarna? Dobio na poklon ili zbog kvalitete? neceg drugog?Makar je sjekira Husqvarna 😁
View attachment 57600