• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
490
Je ali me strah,ja sam samo pomoćni profesionali šumar. 🙂Grdo je kaj nemrem sa traktorom blizu da zakopčim da cuknem.
Ma to sam vise mislio onaj post vezano za tacke, drva i alat.
lako imaš španer i lance ili sa gurtnama možeš probati i s njim povuci. Vežeš za neki obližnji trupac i polako. Ovo je grdo ak neko prolazi a ne skuži da drvo visi

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Tu baš niko nejde, jer je tak breg da nemreš stajat opće.Čak ni ovi kaj kradu drva nejdu po toj ruti. Točno sam imal nos da bu drevo ostalo zacvikano. 🙂
Baš sam se veselil kak bum danas malo užival kak spada kad ono štanga.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@Kapetan_broda_Kupljenec tvoje mi se čini samo kosina velika mojih par komada je bilo na samom pregibu visinska razlika oko 10 tak metara a ko da si s motorkom odrezal.
Kaj se tiče straha nikad me dosad ni bila strah i nelagoda ko danas dok sam prvu srušil ,jer prošle godine smo susjed i ja išli tražit drugog susjeda u šumu i našli smo ga zgnječenog pod bukvom.
U 5 minuta sam bil mokar ko da sam se kupal.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ljudi ne kuže kaje šuma, šuma nije zajebancija.
U šumi nema ho ruk, daj idemo brže, tome nije mjesto u šumi.
Ja uvek idem sa srahom, strahom od rušenja, kad padne ja sam glavni,e al kad rušim muka mi je i ja to priznam, jako veliki strah je prisutan. Zato delam polako i bez žurbe.I kad se pazi opet se nekaj dogodi, opreza nikad dost. Ja si divim ljudima koji su sigurni da im se niš nemre dogodit. Koji su puni sigurnosti.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Zato si ja platim čoveka koji mi zruši,prepili i dopela debelo. Z granjem se ja igram. Nemam znanja ni iskustva z rušenjem,tak da se ne želim upuštati u takve avanture. Ipak ja više vredim neg mi prijatelj računa uslugu. Tak da v šumu ne bez znanja i iskustva. I ono najvažnije: NIKAD SAM U ŠUMU!!!

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Molio bih stručno osoblje da mi da savjet..kako da postupim. Cjela bukva je s korjenom srušena preko jarka, korjen je s moje strane..Doslovno izgleda ko viseći most.Imam vitlo i razmišljam da zakačim iznad korjena,zategnem kočnicu na vitlu,i pilim ispod vitlenog lanca.Jer ako je počnem pilit bez vitla upašče mi u usjek još više,a isti je skoro..okomica i dubine oko 10 metara.Drugi problem vidim,gdje ču je prepiliti,da je mogu čim lakše izvući,jer je vrh na drugoj strani tog usjeka.Ako je potrebno uslikat ču..Bukva je u promjeru oko 80 cm,i dujine..ohoooho.

Najnoviji postovi

Na vrh