Nije loša ideja ako bi se panj vrato na mjesto..i ako imas sigurno mjesto za stajanje..plus čovjeka na vitlu.Molio bih stručno osoblje da mi da savjet..kako da postupim. Cjela bukva je s korjenom srušena preko jarka, korjen je s moje strane..Doslovno izgleda ko viseći most.Imam vitlo i razmišljam da zakačim iznad korjena,zategnem kočnicu na vitlu,i pilim ispod vitlenog lanca.Jer ako je počnem pilit bez vitla upašče mi u usjek još više,a isti je skoro..okomica i dubine oko 10 metara.Drugi problem vidim,gdje ču je prepiliti,da je mogu čim lakše izvući,jer je vrh na drugoj strani tog usjeka.Ako je potrebno uslikat ču..Bukva je u promjeru oko 80 cm,i dujine..ohoooho.
Stavi sliku, koji traktor i koje vitlo.Molio bih stručno osoblje da mi da savjet..kako da postupim. Cjela bukva je s korjenom srušena preko jarka, korjen je s moje strane..Doslovno izgleda ko viseći most.Imam vitlo i razmišljam da zakačim iznad korjena,zategnem kočnicu na vitlu,i pilim ispod vitlenog lanca.Jer ako je počnem pilit bez vitla upašče mi u usjek još više,a isti je skoro..okomica i dubine oko 10 metara.Drugi problem vidim,gdje ču je prepiliti,da je mogu čim lakše izvući,jer je vrh na drugoj strani tog usjeka.Ako je potrebno uslikat ču..Bukva je u promjeru oko 80 cm,i dujine..ohoooho.
nemam pojma, mene je ovo čekalo od akcije samo nisam išao po to pa mi danas dovezli usput
Moraš još dosta naučit kako se radi u šumi. Nemoj se sramit pitat ako neznaš. Ima ljudi koji znaju i voljni su pomoći.Ako se drvo zaustavi na drugo, pa bude potrebe povlačiti, stavi pilu u raketu-tačke da točkić ima bolji pritisak.
To je netema, nebitno je‘Želite kupiti drva? A ne može, moramo prvo namiriti njih, a onda će građani doći na red...‘
Na naš upit imaju li radnici prioritet, što smo doznali upravo od radnika šumarija koje smo nazvali, iz Uprave odgovaraju niječnowww.jutarnji.hr
Ovo nije šala, ovo treba znat.
Fiat 8090 i krpan 5 t..preko noći sam razmišljao,dal bi bilo u redu da s druge strane prepilim trupac prije granja i tu zakačim vitlo..da taj vrh vučem gore u vis,a korjena ne diram..dok cjeli trupac dobim na svoju stranu??Stavi sliku, koji traktor i koje vitlo.