• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
džaba i mase kad je prijelomnica presječena, ali da školu je prošao, sad je pitanje da li je nešto i naučio iz toga

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
To stablo je ništa posebno i nekoliko klinova ide kud želiš. E sad trebalo bi dobro zasjek da bude željeni pravac, i više klinova napravi od suvog zdravog drveta jedno 5 klinova na cikular i to ide.
Fala na savjetu. :ppozdrav:
Imam loše iskustvo s tim načinom kad je drvo nagnuto kontra i ima večinu grana na strani kamo je nagnuto (opisano u postu #12,257 ) pa sam malo skeptičan i pušem na hladno (možda neopravdano).

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ta mašinica za pecanje nije niš jača niti slabija od vladimirca, tak da ispada kao da su je u jednoj tvornici razvijali...jače vitlo na njemu nema smisla, zadavilo bi mu motor...a slabijeg vitla od ovog na tržištu NEMA... :hahah:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
20230221_134746.jpg 20230221_171056.jpg
Danas jedan šumski radni dan, ista lokacija od prije par dana i ponovo odrađeno oko 2o metara ogreva. Danas se ozbiljno potezalo. Malo zapinjalo za neke žile pa sam svaki put natezao koliko sajla može izdržati. Stradale dve omče i jedana žabica-klizač.

Na vrh