• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
džaba i mase kad je prijelomnica presječena, ali da školu je prošao, sad je pitanje da li je nešto i naučio iz toga

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
To stablo je ništa posebno i nekoliko klinova ide kud želiš. E sad trebalo bi dobro zasjek da bude željeni pravac, i više klinova napravi od suvog zdravog drveta jedno 5 klinova na cikular i to ide.
Fala na savjetu. :ppozdrav:
Imam loše iskustvo s tim načinom kad je drvo nagnuto kontra i ima večinu grana na strani kamo je nagnuto (opisano u postu #12,257 ) pa sam malo skeptičan i pušem na hladno (možda neopravdano).

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,111
ta mašinica za pecanje nije niš jača niti slabija od vladimirca, tak da ispada kao da su je u jednoj tvornici razvijali...jače vitlo na njemu nema smisla, zadavilo bi mu motor...a slabijeg vitla od ovog na tržištu NEMA... :hahah:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,059
20230221_134746.jpg 20230221_171056.jpg
Danas jedan šumski radni dan, ista lokacija od prije par dana i ponovo odrađeno oko 2o metara ogreva. Danas se ozbiljno potezalo. Malo zapinjalo za neke žile pa sam svaki put natezao koliko sajla može izdržati. Stradale dve omče i jedana žabica-klizač.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo danas došla struka u šumu, ma to ide ko po loju sve, par rezova i drevo je palo. 🙂
Normalno tu je i mehanizacija stručna, zmaj od zetora, tajfun vitlo i pila profi husqvarna 572xp 🤠😎🤘👍🍺🙂
Kak ta pila fućka, znači ko da repu reže, e sad ja lako sve delam kad je na podu drvo, ali odma kad je bila struka tu sam žical dva hrasta nek se zrušiju, da opet ja nebi imal neke promenade, rokenrol i tome slično kaj bi me moglo snajti kod rušenja. Uglavnom sve se dobro završilo, sad ja nastupam kad bum stignul to pilit i vozit doma, adio mare🍺🙂

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Drugi sam dan u šumi, prva bukva je lijepo pala promjera 70cm, ali sam uspio zarezati nogu i tako isprobati proturezne hlače 😕 koje su super odradile za što su i stvorene, nije veliki rez a pila je odmah stala. I nije bio pun gas..Al da su bile obične hlače bilo bi krvi na natkoljenici.
Screenshot_2023-02-22-18-31-46-74_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg IMG20230221122144.jpg IMG20230221145525.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh