• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ma trenutno ostrim nekim parksajd ostracem ali nisam na to mislio vec ako ostrim rucno, odnosno turpijom onda stavim pilu na zemlju da vodilica bude okomito, uspravno, znaci ako ju stavim vodoravno kako bi trebalo biti ako je ucvrscena onda to zavrsi havarijom za lanac i masakrom na prstima 🙈
A ja osobno vise puta sam tako pokusao i neide pa neide....steta lanca i truda dalje vjezbat....ja sam naucio iskljucivo turpijom i to na panju ako je u sumi ili u šarafštoku ako je u garazi...ali moram priznati da dosta profesionalaca brusi lanac kao ti....

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Meni je oštrenje najlakše i najbrže, da prvo zategnem lanac da nije labav i ravno držim vodilicu na nekom drvetu, samo lanac povlačim unazad i dogonim zube.
Nije problem toliko učvrstiti ali je mislim svakom problem držati geometriju zuba.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Mislim da je sve stvar navike a svodi se na to da je bitno da je lanac ostar 🙂 sad u zadnje vrijeme imam ostrac, jest da je drlog, ima lufta, pa ide lijevo desno...al naviko sam na njega pa kad bi kupio neki kvalitetniji vjv bih unistio lanac 😅

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
I da su svi zubi pravilno i pod jednakim kutem brušeni, kako se nebi događalo da prilikom piljenja rez bude ukoso.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja sam do sada još uvijek najviše lanaca nabrusio na turpiju, nekako sam se naučio i nikad nisam imo problema sa krivim rezom, brojim potez i okret i nema greške, iz ne znam kojeg razloga najveći gušt mi je u šumi nabrusit lanac, doma pila stoji i opet to do šume ne odradim...a ovo sta kaze ghost imam i einhel onaj brus ali nikad ga nisam prihvatio, treba skidat lanac dole i provjereno na ruke ga bolje nabrusim nego na taj aparat, a sada od mala sam kupio ovaj moderni sa slike, nisam još probao ali ovih dana ću i podijelit ću dojmove, gledo sam revjue po yt i dosta je zadovoljnih, meni je veći problem pogodit visinu nosića za zub nego lanac naoštrit, a iz nekog glupog razloga još nisam naručio onu šablonu 🤔 510RGBxsRRL.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Ovo mi na prvi pogled izgleda dobro. Daj neki link ili barem naziv modela i proizvođača.
Za sad brusim doma s onim strojčekom iz Lidla i zadovoljan sam, ali ovo je praktično za u šumu.
Šablonu za visinu trebeša sam kupil, ali je ne koristim. Kad god sam ih probal po njoj turpijom skinuti, nije bilo dosta. Rađe za kontrolu koristim špijune.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Ovo mi na prvi pogled izgleda dobro. Daj neki link ili barem naziv modela i proizvođača.
Za sad brusim doma s onim strojčekom iz Lidla i zadovoljan sam, ali ovo je praktično za u šumu.
Šablonu za visinu trebeša sam kupil, ali je ne koristim. Kad god sam ih probal po njoj turpijom skinuti, nije bilo dosta. Rađe za kontrolu koristim špijune.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Zašto ljudi uvjek šparaju na bitnim stvarima..felge na autu moraju biti ali komad dobrog alata brus.

Nema štelanje bočnog kuta lanca tak da ni to nije baš profi. I nema automatsko stezanje lanca… 😜
Al vjerojatno je bolji od onog iz Lidla.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Okreče stol za ljevi desni zub.
I naginje brusnu ploču od okomite do polegnute ajmo reči u položaj u kojem se baca frizbi.
Kaj još teba?

Najnoviji postovi

Na vrh