Ne izrađujem metrcu, rerežem debele u čutke-furke do 12-13 cm a tanje u metricu. Onako kako ja radim 1h porušim i spremim i sajlanje, za 1h isječem 3,5metara u furke + 0,5 do 1m metar metrice, ukupno 4 metra odvezem do do kuće vlasnika. Taj odvoz je 1 do 2 km. Sve blizu i ide brzo. Jednu turu u prosjeku odrađujem za max 3,5 h. Sa pomagačem radim i tri ture , sam 2 ture. Znači ta jedna tura je 4metra 80e. Da tu je obaveza sajlanja. Najčešće u sajlanju kad su bukvice 50cm, to je na lageru za za 20 min. U rušenju me neintresuje obrada kako neki rade, samo ukidam na zemlju. Takva bukva ide cijela vitlom. U 90 posto to potegnem odjednom, ali u dva poteza je tura isajlana sa najgoreg terena.
Ta izrada metrice to ne prihvatam tu je puno fizike. Svi korisnici usluge su se tako navikli i to im je i bolje samo cijepaju kući.
Prošlu sezonu sam radio drugačije od predhodnih, ujutro dodjem narušim koliko treba nasajlam i sasječem, kući na ručak a poslije podne nadjem srednjoskolce dva ili tri koji to brzo tovare i istovar. Tako da prošle sezone ja nisam par tura utovario, i to ću pokušati i ove.
Ta izrada metrice to ne prihvatam tu je puno fizike. Svi korisnici usluge su se tako navikli i to im je i bolje samo cijepaju kući.
Prošlu sezonu sam radio drugačije od predhodnih, ujutro dodjem narušim koliko treba nasajlam i sasječem, kući na ručak a poslije podne nadjem srednjoskolce dva ili tri koji to brzo tovare i istovar. Tako da prošle sezone ja nisam par tura utovario, i to ću pokušati i ove.