• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ne izrađujem metrcu, rerežem debele u čutke-furke do 12-13 cm a tanje u metricu. Onako kako ja radim 1h porušim i spremim i sajlanje, za 1h isječem 3,5metara u furke + 0,5 do 1m metar metrice, ukupno 4 metra odvezem do do kuće vlasnika. Taj odvoz je 1 do 2 km. Sve blizu i ide brzo. Jednu turu u prosjeku odrađujem za max 3,5 h. Sa pomagačem radim i tri ture , sam 2 ture. Znači ta jedna tura je 4metra 80e. Da tu je obaveza sajlanja. Najčešće u sajlanju kad su bukvice 50cm, to je na lageru za za 20 min. U rušenju me neintresuje obrada kako neki rade, samo ukidam na zemlju. Takva bukva ide cijela vitlom. U 90 posto to potegnem odjednom, ali u dva poteza je tura isajlana sa najgoreg terena.
Ta izrada metrice to ne prihvatam tu je puno fizike. Svi korisnici usluge su se tako navikli i to im je i bolje samo cijepaju kući.
Prošlu sezonu sam radio drugačije od predhodnih, ujutro dodjem narušim koliko treba nasajlam i sasječem, kući na ručak a poslije podne nadjem srednjoskolce dva ili tri koji to brzo tovare i istovar. Tako da prošle sezone ja nisam par tura utovario, i to ću pokušati i ove.

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Imam, moreš si dojti po to. Stoji doma par let. Uzel jednom sa sobom, probal sam s tim i hitil u torbu. Kak god zabiješ u drvo, tak popusti polako. Nije me se dojmilo.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne 5 nego 3..to je taman za jednu vodilicu ,lančanik ..kad to podereš penzija.

Kad se zatupi odneseš na strojno brušenje i opet si miran za jednu sezonu..ako paziš ofkors.

E sad još moram ovo mada se nekad na ovom foruma vodila pllitka krv i znoj ne diraj ti si nitko i nista ja sam kralj jer imam novu pilu..ako primjetiš svi su oduševljeni kako reže nova pila..makar bila i red veličine slabija..zašto?
Zato jer nitko ne naoštri lanac kak treba..govorim o amaterima a ne profesinalncima ,vjerujem ili želim vjerovati da oni znaju.

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Ima ko iskustva sa ovim šeraštukom?
Rađe kupi još jedan lanac, za brušenje ja odrežem po panju i zacvikam s ključem vodilicu...ali dok nema vremana promijenim lanac..

Koje klinove za obaranje bi preporučili i gdje kupiti ( da imaju webshop ili dostavu)...nešto se pričalo za ugoplast, njima sam slao mail ali ne javlja se nitko...

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Ja isto sve kod njih uzimam kad mi nešto zatreba, vrlo dobra usluga, također se može puno toga naručiti preko webshopa, imaju dobro uređenu stranicu i vrlo pristupačnu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ovaj prvi od husk ne gledaj...malo ga mašiš pol ga nema, drvo ga stisne vrh mu pukne...također i ja stranica im je jedna od boljih koje sam vidio...sad sve kupujem tamo a drugi dan mi dode...

Najnoviji postovi

Na vrh