• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
@Spaceman izbjegavaj klinove od Husqvarne, krti kao keks, ne toleriraju torturu. Oregon i Stihl mi se pokazao najbolji, doduše Stihl je i najskuplji pa je valjda za očekivati da vrijede neki k :D

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
Vidis da ipak znas 😅

@Green23 ja stihlove nisam probao ali zato mi je Ugoplast vrh, a mislim da su najjeftiniji u ponudi...jednom sam kupio neke no name od mehanizacije miler i ti su pucali cim vide da ce ih sjekira udariti
E ugove sam već mislio par puta naručiti i nikako, da, čuo sam da su dobri i cijenom i kvalitetom

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ja sam minimalno 2 mjesecno kupovao bilo oregon bilo hq, kupio sam 5 ugovih prije vise od godine i jos uvijek ih imam, 2 sam sredio lancem, a ova 3 jos odlicni

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ima ko iskustva sa ovim šeraštukom?
Ja imam samo je stihlov i super stvar kupio sam i prijatelju za rođendan koji je stalno u šumi i veli da je odlično. Inače lanace uvijek brusim doma, ali ponekad kad to moram u šumi ovo je zakon. Normalno nosim i rezervni lanac za nedaj bože da se jako zatupi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sutra bum točno znal kad ja to vidim kaje to, kad primim u ruke, kad idem na neku prezentaciju nečega u Husqvarnu.
Ja si isto doma nabrusim, ali kad sam u šumi kad imam gablec malo potegnem onak usput.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Mene su učili lanac brusiti turpijom i tako i danas radim. Vjerujem da ima i drugih kolega koji također koriste turpiju, dok nekolicina koristi stroj za oštrenje lanca: tipa Einhell, Oregon itd. Primjetio sam da je u zadnje vrijeme popularan alat za brušenje pile SharpSaw, pa pretpostavljam da kolega Ghost koristi neku od ovih metoda.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ma trenutno ostrim nekim parksajd ostracem ali nisam na to mislio vec ako ostrim rucno, odnosno turpijom onda stavim pilu na zemlju da vodilica bude okomito, uspravno, znaci ako ju stavim vodoravno kako bi trebalo biti ako je ucvrscena onda to zavrsi havarijom za lanac i masakrom na prstima 🙈

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Tako sam i mislio, kad sam napisao odgovor, onda sam shvatio na što se točno odnosi tvoj post.

Najnoviji postovi

Na vrh