• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,608
to je jedan od glavnih razloga zašto izbjegavamo rušenje zelenog. nikad ne vidiš što je u krošnji...
On se bavio sječom i prodajom drva sa mojim ocem. Znači napravio je na hiljade i hiljade metara, nema veze jel bio list na drvetu ili ne, radilo se. Najviše je volio obarati i nikad koliko ja znam nije imao neku grešku što se tiče toga. Ovo se desilo pred mrak kada je htio da obori dvije bukve da ima za ujutro pripremljeno, moj otac mu je govorio da ne ide obarati da nema potrebe ali on ga nije htio poslušati i dogodilo se najgore.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,991
Nažalost to je istina. Upravo je na taj način poginuo djed od moje žene, svi su mu govorili, nije bila sila, a ni potreba, moglo se to izbjeći, ali jednostavno je moralo tako biti, sudbina. Išao čupat šljivu, trenutak nepažnje i traktor ga poklopio.

• Tužno
Reactions: ZJ

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,705
Ne mora biti niti da je sada napravio grešku, uz svo moguće znanje, iskustvo, praksu, uz sve mjere sigurnosti...sranja se događaju. najveća "greška" je prevelika samouvjerenost i brzina, meni se najčešće gluposti događaju kada zamislim da ćemo nešto na brzinu rješiti jer, šta je 7-8 metara oblica najseći i natovariti, par sati posla i idemo dalje..srećom nije nam se dogodilo nikad ništa fatalno ali dovoljno da zajebe stvar i uzme još par sati vremena.
Uvijek se više zna nakon nesretnog događaja, a nisam trebao tako,trebao sam ovako, možda da sam ovak zakopčo sajlu, možda da sam se sklonio tamo umjesto ovamo...i tak, ali popravka nema, na žalost

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Da brzina ne valja zaključil je i puž kad je išel prek plota pa se treću godinu puta, malo prije vrha plota poskliznul i opal od kud je došel. Zaključil je da se nikad više ne bu žuril.

Ovo je malo šalno, ali u svakoj šali je barem pol istine, a u ovoj daleko više. Brzina i pretjerana sigurnost uglavnom ne donosi nikaj dobroga, a često je uzrok nesrećama.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,991
Da, istina. Nažalost je tako. Ja uvijek idem rađe sa dozom opreza i dok ja znam da osjećam u pozadini strah bude dobro. Baš pričao neki dan kolega, 16 godina sam na visinama, svašta sam prošao, ali i dan danas imam strah u sebi, kad jednom toga ne bude i budem presiguran past ću.

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Žao mi je što moram tuđu nesreću komentarisati, komentar od borislav360, nekako mi bode, sirova grana pala, nepada lako sirova grana ona mora ostvariti kontakt sa nečim da ju nešto polomi, dali je praćena krošnja kuda ide i šta se dešava sigurno ne.
Pola videa sam pogledao i imam lošu ocjenu njihovog rada.
Na ovom videu isto se neprati šta se dešava, šta je u kontaktu i šta krošnja dodiruje i kud ti komadi idu. Mislim gleda on gore ali izgleda da nevidi potencijalne opasnosti. Greške su skupe ali potencijalne opasnosti se traže i potrebno ih predvideti sagledavanje trenutnog uočenog stanja.
Jedan polu profesionalni kolega reče kako da sebi zabavi u kacigu muziku da sluša dok ruši i barata sa pilom, neverovatno kud idu gluposti.

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
487
Kak si zadovoljan sa ovim profi kanisterom? Bolji ne postoji to mislim. 👍
Odličan je. Imam već dugo od stihla koji sam dobio na poklon ali on nema opciju zaključavanja tako da je Husqvarna opet za nijansu ljepša. I super je ovaj pretinac za klin, u njemu držim Mob i ključeve po potrebi

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,608
Žao mi je što moram tuđu nesreću komentarisati, komentar od borislav360, nekako mi bode, sirova grana pala, nepada lako sirova grana ona mora ostvariti kontakt sa nečim da ju nešto polomi
Oborio je dvije bukve, kada je počela padati druga bukva valjda se onda odlomio ogranak, mada još uvijek nikome nije jasno u potpunosti kako se to dogodilo.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Šuma je kao vožnja automobila, godine vožnje su nebitne već prisutnost trenutne situacije, moraš da pratiš koje isprd i što čini, desno, lijevo, kako vozi I onaj iza tebe, nemoraš ti da pogrešiš već neko od ostalih a to na tebe utiče. Rutina dovede do početničkih grešaka.

Najnoviji postovi

Na vrh