• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Kupil sam to pa sam ga mješal sa INA lancolom jer je rijetko ko voda…

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
Kupil sam to pa sam ga mješal sa INA lancolom jer je rijetko ko voda…
Ja sam stavljal NOVO motorno ulje 10-40 al se lanac puno više rasteže i grije nego kad točim ovo.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,705
Nemaju ta motorna i slicna ulja sposobnost prianjanja kao lancoli, ako je i rijedak bolji je od gustog hipenola. Ja sam dobio za probu Ovo ulje i isto izgleda dosta rijetko ali je, po meni, odlicno i dalje cu izimati njega. Stihl i Hq lancoli su stvarno preskupi postali

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Sa Parkside pilom iz Lidla dolazi neko njihovo "bio" ulje, to je isto rijetko, ali se nije trošilo ništa više nego i Lancol. Za moje minimalne amaterske potrebe u kojima vodilica i lanc traju vječno, doslovno svako ulje je dobro.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
... Za moje minimalne amaterske potrebe u kojima vodilica i lanc traju vječno, doslovno svako ulje je dobro.
Nije, vjeruj. Ja sam probal s raznim i vrlo skupim "Hipenolima" i vodilica je suha i grije se. Mora biti ulje za lance, tak da se u potpunosti slažem s @Ghost-ovom prethodnom porukom.
Ako malo rabiš, onda ti kantica od 3 litre može "vječno" potrajati, ča cijena ne igra neku ulogu.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Uh, uh hipenol 80-90 podmazuje mjenjačku kutiju vrednu desetinu hiljada eurića, čuva zubce od habanje desetine godina u radnoj temperatura do 100 stepeni.
Jedna kap lancola treba da se zadrži samo jedan krug lanca, nekad ni to nemora šteta je beznačajna.
Novij lancoli imaju bolje lijepljenje i tu ste u pravu, ali uljne pumpe ga mnogo manje izbacuju, uvjek ostaje u rezervoaru i kad je podešenost maksimalna. Novije varijante motorki najčešće nemaju mogućnost korekcije protoka ulja, tako da je sužena mogućnost korištenja raznih vrsta ulja.

• Like
Reactions: 402

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Industrijski reduktori se podmazuju uljima CLP 220, CLP 680, CLP PG 220, CLP PG 680, mineralna i sintetička… Npr. INA Epol 220.
Koje novije motorke nemaju regulaciju protoka ulja ako govorimo o ozbiljnim proizvođačima i strojevima?

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,705
Od mojih svih jedino Jonsered 2234 nema stelovanje podmazivanja i stalno radi pumpa cak i kada ne okrece lanac

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Industrijski reduktori se podmazuju uljima CLP 220, CLP 680, CLP PG 220, CLP PG 680, mineralna i sintetička… Npr. INA Epol 220.
Koje novije motorke nemaju regulaciju protoka ulja ako govorimo o ozbiljnim proizvođačima i strojevima?
Malo ređa za auto i traktorski mjenjač.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Nisam još pogledao video, ali mislim da mu je tolko malo falilo koliko Imt može povući.....Aha, da Imt je tu bio više kao psihološka pomoć, ni to nije zanemarivo,hehe.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Na sličnim terenima sam znao šlepati imt577 sa 6m drva. Izvučem sebe po 50 metra sa jednim vitlom a onda drugim privučem traktor. Isto tako sam i spuštao odnosno podržavao da se spusti. Uz obalu ja prvi, a niz obalu on ide prvi, njega spustim pa onda sebe.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Fulao si opis, ovo je za 539, a u video je 560. Moras nesto drugo smisliti. Ovako si samo loy copy/paste kapetana

Najnoviji postovi

Na vrh