Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Dobar dan, jel ima ko za prodat možda 8m drvi Stubica i okolica? Može i kalanje odma.
bravo Kupljenec plemenitost na prvom mjestu, a poštenje na drugom.Da imam sve kaj mi treba u životu jer radim i zarađujem, i pomažem svima kad got to mogu. Da trebaš poklonim ti 100 metara drva. Ja sam tu da pomažem ljudima.
ne stignu uživati u prirodi kad su im novci na pameti.A niko niš ne priča kaj se jede u šumi za gablec? Svima novci na pameti pa se ne stigne jesti ili? Kava popit u miru? Slušat cvrkut ptičica? Ciu ciu, ciu. Uživat malo u zelenilu, prileći mako nakon jela.? Toga nema? Niko ne uživa u šumi?
Ne radi ništa, a priča svašta!... Bože oprosti mu nezna šta radi i šta priča.
Ja se spremam druge godine kupit bukve i grabra sadnice. 👍Koliko je tko šume zasadio, to je pravo pitanje. Bukve? Graba? Hrasta…. Ja i frend smo prošlu zimu pričali da bi na svako srušeno sadili dva nova stabla ali još nismo proveli u djelo tu ideju. Na žalost nismo…
Možda jesu blage zime,al se redovito loži do 1 maja😉Ali jedan moj rezima sreća je što su blage zime, ako bi naišao period iz 1984 ogrev bi bio više od 200e, a struja i plin, to bi bila druga priča
Ne cekaj drugu godinu, predlazem jesen....Ja se spremam druge godine kupit bukve i grabra sadnice. 👍
Kaj se onaj Francuz posušil pa buš se na lozu grijal?Ja se spremam druge godine kupit bukve i grabra sadnice. 👍
Da al zanimljivo je ovo da nisu u svakoj šumariji iste cijene drva.Ti veliš da sad plačaš cijenu koja je kod nas bila prije 7-8 godina. Zadnje kaj sam čul da su prošle godine bila 200+pdv.
ne znam gdje je kako i zašto je tako, ne znam tko određuje cijene i po kojim kriterijima, ali ono što znam je da u mom selu šume imaju 3 šumarije, sve tri su pod upravom šuma Vinkovci i svaka ima neki svoj sistem obračuna, prije par godina kada sam radio u Županjskoj šumi prvi puta sam čuo za sječenicu i ostao iznenađen koliko malo sam platio drva, kod druge dvije ima 1. i 2. klasa i to je to, ako je nešto baš baš sitno, tipa prorede mlade šume tu se naplaćuje 2.klasa ali skinu količinu za 40%, znači umjesto 10 metara naplate 6...i tako.Vjerojatno usporedjujete kruske i jabuke....
Usporedite isti proizvod na istom paritetu prodaje i mora biti isto!
Ovdje ima njihov cjenik
Proizvodi - Hrvatske šume d.o.o.
www.hrsume.hr
Brini ti o čemu hočeš ali moje veselje ne dirajNe nego ja brinem o šumi, o pticama, životinjicama.