• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

VAVO

Član
Tu od
7 Tra 2012
Poruka
191
Pošto nisi blizu mene pa mi nisi ni konkurencija,a i neznaš kako naplatit pa tek sada vidim da nisi konkurencija(oprosti ali tako su i mene zaj......kada sam počeo:D javi se na pp pa ćeš dobit koji savjet možda koristan a možda ti neće koristit ničemu).Uglavnom,računa se po kubiku,ako je manja količina, po radnom satu,ali mora bit razlika neka,jel samo rušiš ili i izvlačiš pa i cjepaš ili rušenje i piljenje na mjeru pa da više ne :toimonster: objasni o čemu je TOČNO rječ.

Trebam porušiti i izrezati na metre a čovjek će si sam sa ekipom odvesti,znači drvo za ogrjev debljine do 40 cm ,to je blizu njega na ravnome u livadi , nisam profić i ne bavim se profesionalno ali ako koju kunu mogu uhvatiti zašto ne kad imam dobre motorke a i obožavam raditi sa njima.Možda ima do 20-30 m2 drva kad bi se složio na vrpu.Ovo mi je prvi put da me netko treba za takvo nešto, čovjeka poznajem i ne bi me prevario.
Inače samo za svoje i bratove potrebe pravim godišnje do 80m2 drva ,dobijemo liniju u šumi i izradimo - pa možda bude nekoliko i za rušiti ali sve do 40-50 cm debljine a sve ostalo je leževina nakon što šumarija izvuče tehniku.Evo ako mi možete dati savjet- zahvaljujem. U ova j..... vremena svaka kuna mi je velika a vjerujem i svima vama.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
Trebam porušiti i izrezati na metre a čovjek će si sam sa ekipom odvesti,znači drvo za ogrjev debljine do 40 cm ,to je blizu njega na ravnome u livadi , nisam profić i ne bavim se profesionalno ali ako koju kunu mogu uhvatiti zašto ne kad imam dobre motorke a i obožavam raditi sa njima.Možda ima do 20-30 m2 drva kad bi se složio na vrpu.Ovo mi je prvi put da me netko treba za takvo nešto, čovjeka poznajem i ne bi me prevario.
Inače samo za svoje i bratove potrebe pravim godišnje do 80m2 drva ,dobijemo liniju u šumi i izradimo - pa možda bude nekoliko i za rušiti ali sve do 40-50 cm debljine a sve ostalo je leževina nakon što šumarija izvuče tehniku.Evo ako mi možete dati savjet- zahvaljujem. U ova j..... vremena svaka kuna mi je velika a vjerujem i svima vama.

i ja sam vitlao isto tako čovijeku kojeg poznajem i sa čijim sam sinovima odrastao i isto tako ne bih me prevario ali sam se načekao novaca ali je to izvlačenje novaca več prelazilo granice ljudskosti a kad sam ga kulturno pitao onda kao da sam mu ukrao i da tražim nešto što nisam zaradio a da spomenem da sam mu išao vitlati za cijenu ispod svake cijene

VAVO

Član
Tu od
7 Tra 2012
Poruka
191
i ja sam vitlao isto tako čovijeku kojeg poznajem i sa čijim sam sinovima odrastao i isto tako ne bih me prevario ali sam se načekao novaca ali je to izvlačenje novaca več prelazilo granice ljudskosti a kad sam ga kulturno pitao onda kao da sam mu ukrao i da tražim nešto što nisam zaradio a da spomenem da sam mu išao vitlati za cijenu ispod svake cijene

Karabaja slažem se s tobom - imaš kudikamo više iskustva i prakse u poslu i sa ljudima.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma opčenito kad nekome nešto treba napraviti uslužno za novce onda obečavaju brda i doline i onda još poznatima ideš ispod cijene i uglavnom se sa takvima najviše natežeš za novce jer kao on ima i njemu ne treba:finga::finga::finga:
onda bolje oderati ih do kože sa cijenom tako da te nikada više ne traže jer pošten-heben

btw-danas bilo bolovanje a sutra opet izvažanje ako ne bude kiše

Posljednje uređivanje:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
evo ja ove godine prvu turu izvezao, za 45min narezali i nabacali, i lagano doma, da isprobamo kako će ić po tim munjenim i uskim putima...

dsc04534f.jpg
[/IMG]

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
bok škvadro....evo ja sad izišo ispot tuša ali to je of a i moja golotinja sirotinja ne bih nikoga trebala zanimati ukoliko ste svi normalni:weedman:
...evo prije po sata došo iz šume i izvezlo se lijepih 48m bukve i još +3 m što sam dopeljo doma isto cijepanice...taman me kum zove i sutra m8u idem uslužno rezati i cijepati višemetricu nekih 7-8 m3:)

spoki007

Član
Tu od
27 Ožu 2009
Poruka
96
da....bili i mi u sumi proslog tjedna...nasjekli cca 40m metrica u sumi,30m smo izvezli a 10 je jos bilo ostalo u sumi,kako je prosli tjedan kisa non stop pada nismo isli po ta drva,trebali ih izvesti u ponedjeljak i traktorist s prikolicama nije dosao ("nece on po blatu u sumu,a u petak obecao doci),u srijedu tata s biciklom do sume ono nema drva,netko opaljetkario....
kaze sumar oni nisu bili tamo u utorak i srijedu jer je kisa padala,znaci ukradena.....
u subotu i nedjelju idem napraviti ponovno tih 10tak metara,pa u ponedjeljak izvoz,a tatu cu poslati logorovati u sumu :)

inace radi se o vec oborenim(od strane HS) stablima crvene vrbe,divljeg jasena i divlje kruske....nije ajnc-a drvo ali s obzirom na cijenu prihvatljivo.....

Untitled-2.jpg

Posljednje uređivanje:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
koja prikolca! :shock:
ja sam bio cijelu subotu u šumi sa bratom, uspjeli počupat nekih 6 do 7 metara iz kupina i brda, i..... u je.....m ti čistku...

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
ma to smo sve predelali, osovina je bila od nekog mercedesovog kombija pa je bila preuska onda smo ju izbacili i stavili I profil al nije drzalo(zbog greske u izradi)

pa smo opet to poslozili i sad drzi

znaci jedna felga je od mercedesa a druga od peugeot-a boxer-a, naravno pripasana, dobozi i mehanika od mercedesa!

evo i gumenjaka koji se vise ne koristi za sumu, nego samo za cestovni promet i tak,svastarije

Posljednje uređivanje od moderatora:

spoki007

Član
Tu od
27 Ožu 2009
Poruka
96
zadnja tura (za mene) izvucena iz sume ... procjena sumara 7m3 ili oko 10m stosnih (a prikolica stranice 4x2x1 :) )
drva.jpg
drva2.jpg

jos ih porezem i dosta za iduce 2 a mozda i 3 zime....

spoki007

Član
Tu od
27 Ožu 2009
Poruka
96
znam karabaja ali... prve sam se godine grijao samo sa panjevima i okrajcima topole (kao na zadnjoj slici ovaj jedan) i nije bilo hladno,grijalo je sa mozda 20/30% manje nego "klasicna tvrda" drva ali me spasava piroliticka pec i akumulacijski spremnik koji kompenziraju slabije drvo (jedino sto drva mogaju biti full suha sa 15-20% vlage,tako da je ovo drvo za iduce zime a ne ovu sada slijedecu)

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
auuuu s tim se ne grije baš nešto

jbg, nemaju svi Bilogoru, Papuk, Kalnik i druge brežuljke gdje raste prvoklasna bukva i grab,

- sva drva za loženje bi trebala biti suha i rušena po zimi kada neka vegetacije, t.j. rušena u zimi a tek sljedeće zime koristiti za loženje, sam sam spremio nekih 30 m i sada čekam da šumari obave svoje, jučer baš zvao lugara i za jedno 2 tjedna će izdavati linije (vrhovi graba i bukve), 1 km od sela tako da praktički idem sa autom u šumu i polako prerezujem i slažem granje, srečom da tast i njegov susjed uzimaju one tanje od pivske flaše koje šumarija daje đabe tako da ja sa time nemam posla, samo im ostavim granje a oni to rezuckaju i slažu, deblje sajo prerežem i ostavim i kada je sve raskrčeno dođem sa traktorom i cjepačem i rascjepim ih i složim na hrpe, upravo sam u pregovorima za motoruku mjenjam Stihl 041 Av (4,6ks) za Jonsoreda 2137 (2,2) koja če me nadam se bolje služiti uz Jonsoredku 2165 (4,6ks), a to radim jer više nemam povjerenja u Stilovku i i pijanica je prava a u rukama kao da imam komad željeza u usporedbi sa Jonsoredkom

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
znam karabaja ali... prve sam se godine grijao samo sa panjevima i okrajcima topole (kao na zadnjoj slici ovaj jedan) i nije bilo hladno,grijalo je sa mozda 20/30% manje nego "klasicna tvrda" drva ali me spasava piroliticka pec i akumulacijski spremnik koji kompenziraju slabije drvo (jedino sto drva mogaju biti full suha sa 15-20% vlage,tako da je ovo drvo za iduce zime a ne ovu sada slijedecu)

a ako je na pirolizu onda ok, sa kumom vozimo tipu cca 20m3 hrasta isto za godinu unaprijed, navodno mu se hrast pokazao najbolji za tu peč, kupio ju prije 4g i dao mislim oko 50k kuna:shock:

alfada ma koja bilogora....moslavačka gora zakon:gitarist:

spoki007

Član
Tu od
27 Ožu 2009
Poruka
96
Viessmannova pec na pirolizu me stajala oko 12.000kn,spremnici 10.000 i ostali dodatci,ukupno oko 35.000kn....

i ja sam do sada koristio hrast i cer (i jednu sezonu topolu i grab) i bilo je super ali je cijena za 20m3 visemetrica(oko 30m stosnih drva) sa prijevozom oko 6.000kn malo puno (sto je i dalje jeftinije i sigurnije od kupovanja metrica od prekupaca da ne kazem muljatora kakvi se cesto nadju,cast iznimkama....) ...

ovih 30tak metara koje sam napravio me ukupno izaslo negdje oko 2.500kn(drva 1500kn,traktor sa prikolicom 650kn,kamion 300kn,gorivo za motorku 60kn,lancol,dvotaktol,lanac),sto je vise nego povoljna cijena.....

Najnoviji postovi

Na vrh