• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,003
agacija postala traženija od hrasta, trešnje oraha, kod mene navodno nude 300kn/m3 ali ne smije biti tanji od 0,30 i kraći od 3 m, hmm, cijena je dobra,
 

BJONDA

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
208
za stupce i kolje uvjek se je tržila agacija dok za ogrjev baš i ne nego unazad par godina kad je cjena graba i bukve malo skočila onda je dobra i agacija jer je jeftinija:icon_madu:
 

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,003
je u pravu si ali hoću reći ako je u trupcu onda je agacija skuplja jer teško je prodati bukvu/grab u trupcu, najlakše u cjepanicama, a kod agacije je problem što je svaka deblja od dolje šuplja pa se to mora odrezivati
 

BJONDA

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
208
slažem se da je tako ali agacijovi trupac ide jedino po naruđbi ako neko treba inače ga nitko koliko ja znam ne radi nego odma u metricu sa njim:icon_madu:
 

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
decki posto su kod vas metrice drva(bukva,grab hrast),a posto cijepavice susaca hrast
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,550
imam nešto kestena za drva, možda bi mogal tražit 250 za metar?
kaj mislite?
 

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,003
ak je lijepa i ravna cjepanica ispod 200 nikako a ak imaš papire možeš i sačekati malo da ovaj snjeg ode neče joj ništa biti da ćeka još koju godinu samo joj kora otpadne
 

Ninho

Novi član
Tu od
23 Velj 2014
Poruka
3
Radim ovaj posao u austriji za privatnu firmu vec 2 godine, firma posjeduje savremene masine (dzip terenac, traktor sa sajlom daljinska kontrola, kran, i mnoge druge pratece masine i sprave).
Radimo sve vrste poslova u sumi od obaranja da ciscenja i sadnja.
Firma broji 4 zaposlenika i aktivno djeluje na podrucju gornje austrije.
Radim sa motorkom Husqvarna 357 xp s punom zastitnom opremom.

Zanimljiv, tezak i dobro placen posao :)

Sve savjete za sigurniji rad i razmjenu iskustava rado prihvatam.

Mogu postavit par snimaka obaranja ogromnih stabala, slike nabrojanih masina i slike sa raznih baustela.
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,655
@Ninho, dobro došao na forum.. daj malo pojasni.. kako dobivate posao?, u čijim šumama radite, državne ili privatne,
 

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
971
Da bilo bi zanimljivo cut neke informacije.
Ja sanas nacuo da se od druge godine nece moc u drzavnu,nego narucis koliko trebas m drva,onisruse naprave ti samo dodes i platis,vozis? Ima li ko saznanja o tome,ikakva....
 

Ninho

Novi član
Tu od
23 Velj 2014
Poruka
3
Firma djeluje na podrucju gornje austrije.
Radimo privatne sume.
Najvise vremena provodimo na podrucju welsa i haga, tu radimo za 2 privatnika, pojedinacno posjeduju od 200-350 hektara sume.
Naravno na poziv opstine rade se i drzavne sume, ali samo uklanjanje stabala koja smetaju prometu ili nekim novim opstinskim projektima.

Za dobijanje poslova obicno je odgovoran sef, a ujedno on radi sa nama na svim baustelama, od upravljanja kranom do sitnih poslova.
 

Ninho

Novi član
Tu od
23 Velj 2014
Poruka
3
Iskreno ja sam uletio preko prijatelja u ovu firmu, a ako zelis da pokusas da se prijavis preko web konkursa, treba ti poznavanje njemackog (citati,pisati) odes na stranicu austriskog biroa (AMS) i potrazi oglase pa zasta si kvalifikovan odaberi, ima puno posla u slucaju da jezik znas i da imas neko radno iskustvo.
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Kod nas je žled napravil puno loma i štete u šumi.Na prvi slici se vidi neprohodan put a druga je od danas kad sam ga malo oslobodio da ču moč sa TVom do drva.Kod ovih iskrivljenih treba dobro pazit jer su ko federi i kod rušenja se može vrlo brzo dobit po pi.ki.Mala 135 huska je odlična za takav poso gde je najviše granja i tanjih komada,ima dobru brzinu lanca pa i potrošnja goriva vrlo mala.
printscreen
screen shot software
 

Najnoviji postovi

Na vrh