• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
@Abarth,dali kod vas u sl vaze ovi zakoni o sjeci u drzavnim sumama,polozeni ispiti iostalo cime se mi borimo?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Isti vrag ko kod vas,sad če izgleda trebat sve to i za vlastitu šumu.Sve to samo da služe na papirima i tečajima a ne nauče te ništa praktičnog samo kako če kažnjavat ak nemaš tih papira.:icon_axe:

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Samo što kod vas u Sloveniji postupate drugačije prema privatnim šumovlasnicima, za razliku od ovih naših balavandera.
Možeš li mi na privatnu poruku poslati neki link za zakon o šumama ili kako se to kod vas u Sloveniji zove i zakone vezane uz to? Baš me zanima. Ja sam pokušao nešto sam tražiti, ali ne znam slovenski pa ne znam kako i što tražiti. Hvala.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Može i ovdje postaviti ako želi , možda još nekoga zanima

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
u vezi Austrije koliko je meni poznato tamo je velika većina (možda malo slažem) oko 80-90 % u PRVIVATNOM vlasništu,, ostao sam paf kada sam to čuo

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
e moj Alfada,njihovi preci su mislili na svoje nasljednike,evo ja imam neki 100hvati agacije,što da se radi a moj susjed ima zajedno od dva pokojna djeda 5 rali agacije,ljetos su samo od polomljenog drveta navitlali 70 metara za ogrijev ,nisu morali urušiti niti jedno drvo a ove naše HŠ se ponašaju sa šumama kao pijani bogataši

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Hvala na linku.
Pa i u Sloveniji je omjer privatnih državnih 70-30.
Kod nas je 22(25) - 78(75).
Kod mene je omjer 50-50. Samo što glavnu riječ imaju drvokradice. Bilo iz hš-a bilo divljaci krkani.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
jučer smo malo cepali drva..:D
to sve je od tog jednog drveta, to sam još slikal pred dvije godine , al je došel na red sad u jesen da ga se smakne...
izašlo je nekih 5 klaftri drva

prvo video
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=1D2WLNnICwE&feature=youtu.be[/YT]

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
dobar cjepač, samo mi se čini da mora bit neko u kabini da ga pogoni na ručici kiper ventila?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Samo se igrajte, dok netko ne ostane bez prsta ili šake. Takvim strojem nesmiju upravljati dva rukovatelja
Ak ga već pogoniš pumpom iz traktora bar ugradi razvodnik na stup.
Iako mu se ja nebi ni približil bez dvoručnog upravljanja.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
dva covjeka za ovakvu operaciju, plus traktor, rucna sjekira u usporedbi sa ovim je zakon, to goriva sto se potrosi na cijepanje ovakovom brzinom bi dalo skoro isto energije da se grijes na dizel

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Danas se malo izrezalo drva što se radilo krajem godine u državnoj šumi,došlo je vrijeme da se uzima što se nudi,ali su malo pretjerali sa cijenom cjepanice u samoizradi u šumi,ove okruglice su čisto OK,70% je grab ,ostatak malo bukve i hrasta,
drva12_zps63c5e9b5.jpg
[/URL],
drva2_zps12c54850.jpg
[/URL]

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
dva covjeka za ovakvu operaciju, plus traktor, rucna sjekira u usporedbi sa ovim je zakon, to goriva sto se potrosi na cijepanje ovakovom brzinom bi dalo skoro isto energije da se grijes na dizel

Neznam bas da su toliko goriva potrosili za iscjepati to..Mislim da je potrosio 10 l plavca, mozda cak i manje..
A sto se tice rucne sjekire, sve sto nju zamjenjuje je super stvar, bez obzira kakav cjepac bio..

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
Ajkula, jel možeš napisati koja cijena je u šumama? čuo sam da bukva i grab 193kn, jel to točan podatak?

Na vrh